Justs: centīšos parādīt, uz ko mūsu mazā Latvija ir spējīga Eirovīzijā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Centīšos parādīt, uz ko mūsu mazā Latvija ir spējīga Eirovīzijā, preses konferencē pirms došanās uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Zviedrijā teica Latvijas pārstāvis, dziedātājs Justs Sirmais. Dziedātājs stāstīja, ka kopš konkursa «Supernova» visu laiku ir veltījis, lai gatavotos Eirovīzijai. Sirmais uzsvēra arī savas komandas nozīmi dažādu nepieciešamo lietu sagatavošanā.

«Šie divi mēneši kopš «Supernovas» fināla ir pavadīti ļoti smagā darbā. Man no februāra ir bijušas četras brīvdienas. Esam gatavojušies neatlaidīgi un darījuši visu, kas ir mūsu spēkos, lai būtu gan kartiņas, gan mazs disks, ko dalīt, gan videoklips, gan priekšnesums. Lai visas šīs lietas būtu šajā īsajā laika periodā. Esam arī visu paspējuši izdarīt,» stāstīja dziedātājs.

Justs uzsvēra, ka ir pārliecināts par savas komandas paveikto darbu. Īstas pārliecības mūziķim vēl neesot par to, kas viņu sagaida Zviedrijā. «Protams, nav īsti pārliecības par to, kā tas izskatīsies Zviedrijā, kā tas darbs norisināsies. Bet rīt mēs to redzēsim,» viņš piemetināja.

Eirovīzijas projekta vadītāja un Latvijas delegācijas vadītāja Zita Kaminska stāstīja, ka Latvijā Justs nemaz nevar sagatavoties lielajai «Globe Arena» skatuvei, jo Latvijā ir ļoti maz grupu, kuras savos koncertos var savākt tādus pūļus kādi ir Eirovīzijas koncertos. Kaminska skaidroja, ka laba prakse Justam ir bijusi uzstāšanās Eirovīzijas fanu klubu koncertos Nīderlandē un Lielbritānijā. Tā bija iespēja gan iepazīties ar cilvēkiem, gan uzstāties ārzemju auditorijas priekšā, kā arī praktizēt interviju sniegšanu ārzemju medijiem, norādīja Kaminska.

Justa priekšnesums Zviedrijā būs pielāgots lielajai skatuvei. Atšķirībā no «Supernovas» dziedātājs pārvietosies pa skatuvi, balstoties iestudētā horeogrāfijā. Arī ekrānos aiz mūziķa muguras būs redzams pavisam kas cits, nekā redzēts «Supernovā». Pēc Kaminskas teiktā, Zviedrijā ļoti pozitīvi uzņemta mākslinieka Māra Kalves ideja, kurš veidojis dziesmas priekšnesuma stāstu, kas būs redzams ekrānos.

Plānots, ka priekšnesumu vizuāli paspilgtinās arī gaismotāju izstrādātais darbs.

Kaminska gan uzsver, ka galvenais ir pats mākslinieks un dziesma. «Ja ekrāniem tiks atslēgta elektrība un gaisma pazudīs, vai tad mākslinieks vairāk nedziedās? Protams, ka viņš turpinās,» teica Latvijas delegācijas vadītāja.

Kopā ar Justu uz Zviedriju dosies Kaminska, vokāliste Katrīna Anna Vīgante un Anna Zankovska, dziesmas «Heartbeat» autore Aminata un aranžētājs Kaspars Ansons, kā arī preses sekretāre Guna Zučika un Justa producente Jūlija Fricsone-Gavriša.

Mūziķe Aminata Savadogo piedalās starptautiskajam Eirovīzijas dziesmu konkursam veltītā preses konferencē Zviedrijas vēstniecībā
Mūziķe Aminata Savadogo piedalās starptautiskajam Eirovīzijas dziesmu konkursam veltītā preses konferencē Zviedrijas vēstniecībā Foto: Ieva Čīka/LETA

Jau ziņots, ka Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks 10. maijā un 12. maijā, bet lielais fināls - 14. maijā. Justs konkursa 2. pusfinālā uzstāsies ar pirmo kārtas numuru. Latvijai tajā būs jākonkurē ar Albānijas, Austrālijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Bulgārijas, Dānijas, Maķedonijas, Gruzijas, Īrijas, Izraēlas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Rumānijas, Serbijas, Slovēnijas, Šveices un Ukrainas pārstāvjiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu