Klajā nāk Kaupera un «Knīpu un knauķu» dziesmu albums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ ar 12 jaunām Renāra Kaupera dziesmām bērniem klajā nāks albums «Vienmēr dziedu es», kas tapis kopā ar bērnu vokālo grupu «Knīpas un knauķi», informēja grupas «Prāta vētra» menedžere Ieva Liepa.

Pirms gada Kauperu uzrunāja «Knīpu un knauķu» vadītājas, sakot, ka strauji tuvojas brīdis, kad uz kolektīva jubilejas tortes būs jānopūš 45 svecītes un šajās svinībās ļoti prasītos pēc jaunām dziesmām, kuras visi kopā varētu uzdziedāt. Mūziķis piekrita aicinājumam un solīja darīt visu, kas vien būs viņa un mūzas spēkos.

Lielākā daļa bērnu dziesmu ir tapušas «Prāta vētras» tūres autobusos un viesnīcās, lidostās un lidmašīnās. Dziesmu tekstu radīšanā Kaupers visvairāk iedvesmojies no beļģu dzejnieka Morisa Karēma, kuru atdzejojusi Cecīlija Dinere un ar kura dzejoļu krājumu «Saules ziedi» Kaupers gandrīz vai nejauši iepazinās ciemos, palīdzot bērniem kārtot grāmatu plauktu. Bez tam izmantoti arī latviešu dzejnieku Jāzepa Osmaņa, Māra Čaklā, Ojāra Vācieša un Ineses Zanderes darbi bērniem.

Albuma ierakstā piedalījās vairāk nekā 200 bērnu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu