Dzejfolka grupa «Zāle» uzstāsies Stricka villā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

26. maijā Karla fon Stricka villā Rīgā (Aristida Briāna ielā 9) uzstāsies savdabīgais dzejfolka kolektīvs «Zāle», kas sola koncertā izpildīt dziesmas gan no pirmā, gan topošā otrā albuma. Būs arī nedzirdēti jaundarbi. Klausītājs varēs baudīt meditatīvu, melodisku ceļojumu cauri dzejai un mūzikai noslēpumainajā Stricka villas atmosfērā.

Grupa izveidojās 2014. gadā, satiekoties dzejniekam Pēterim Dragunam un dziesmu autorei Martai Kreitusei. Tagad «Zāle» ir izaugusi līdz septiņu cilvēku sastāvam: Kasandra Kaņepe (el. ģitāra, vokāls) Tarass Kuzmenko (bungas), Kira Maija Kirsanova (oboja, flauta), Dace Zariņa (basģitāra) un Aivis Gailītis (čells).

«Zāles» mūzikai raksturīgs daudzslāņains skanējums, kam pamatā ir atmiņā paliekoša melodija, kas apaudzēta ar neierastu mūzikas instrumentu apvienojumu (harmonija, čells, oboja, vargans, ģitāras un perkusijas). Par debijas albumu «Viņa» (NABA Music/Melo records) «Zāle» saņēma kroga Aptieka un NabaMusic balvu, 2016. gadā tika izvirzīti kā nominanti Zelta Mikrofona balvai Tautas un pasaules mūzikas kategorijā un kategorijā Gada albums un arī ieguva balvu pirmajā nominācijā. 2016. gadā «Zāle» saņēma portāla Alternative.lv balvu kā labākā jaunā grupa. Patlaban grupa strādā pie sava otrā albuma un aktīvi koncertē.

KOncerta viesmākslinieks – Harijs Vagrants (santurs), videoprojekcijas veidos Aldis Bičevskis.

www.facebook.com/grupazaale

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu