«The Great Escape» šogad Carnival Youth, Howling Owl un Alise Joste

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Roberts Neilands speciāli TVNET

Jau šajā nedēļas nogalē, no 19. līdz 21. maijam Lielbritānijas pilsētā Braitonā norisināsies ikgadējā mūzikas konference un festivāls «The Great Escape», kurā Latviju pārstāvēs grupas «Carnival Youth» un «Howling Owl», kā arī dziesminiece Alise Joste un Latvijas mūzikas eksporta biedrība.

Ik gadu «The Great Escape» īpaši fokusējas uz kādu noteiktu reģionu, kura izpildītājiem visa pasākuma garumā tiek pievērsta īpaša uzmanība. Šogad starmešu gaismā nonākušas Latvija un Lietuva, kuras kopsummā pārstāvēs septiņi izpildītāji, katrs sniedzot pa diviem koncertiem. Tāpat Braitonā viesosies arī abu valstu mūzikas eksporta biroji, kas ceturtdienas pēcpusdienā rīkos kopīgu pieņemšanu mūzikas industrijas profesionāļiem no visas pasaules. Šā pasākuma mērķis ir iepazīstināt ar mūsu valstu mūziku un industrijas darbiniekiem, lai neformālā gaisotnē iegūtu jaunus kontaktus un veicinātu sadarbības iespējas.

Pēc divu gadu pauzes festivālā šogad atgriezīsies mūsu «EBBA Award» ieguvēji «Carnival Youth», kam tieši ļoti pārliecinoša uzstāšanās «The Great Escape» ietvaros 2014. gadā pavēra Eiropas mūzikas tirgus durvis un deva iespēju aktīvi muzicēt visā kontinentā. Jāpiezīmē, ka tieši abi koncerti Braitonā kļūs par pēdējiem grupas albuma «Propeller» veicināšanas Eiropas koncerttūrē šajā pavasarī.

Perspektīvā avantpopa grupa «Howling Owl», kuras sastāvā muzicē latviešu dziedātāja un taustiņinstrumentāliste Evija Vēbere, kā arī serbu bundzinieks Lavs Kovačs, kopā uzstājas vien mazāk nekā gadu, taču šajā laikā jau ir pamanījusies iegūt unikālas un ļoti kvalitatīvas koncertgrupas statusu, ko centīsies nostiprināt arī «The Great Escape» ietvaros. Savukārt dziesminiece Alise Joste, kuras otrais studijas albums «Hardships Are Ships» pērn ieguva gan «Austras balvu» kā gada labākais pašmāju ieraksts, gan arī «Zelta Mikrofonu» kategorijā «Dziesminieku albums», noteikti pierādīs, kāpēc ir pašlaik atzītākā izpildītāja savā žanrā Latvijā.

Šogad festivāls «The Great Escape» norisināsies jau 11 reizi, vienkopus pulcējot vairāk nekā 450 perspektīvākos mūziķus no visas pasaules, kas trīs dienu laikā pieskandinās 30 koncertzāles visā Braitonā. Viņu sniegumu vēros arī aptuveni 3500 mūzikas industrijas profesionāļi un vairāk nekā 15000 apmeklētāji, tādējādi padarot šo par vienu no lielākajiem un nozīmīgākajiem «showcase» festivāliem visā pasaulē.

greatescapefestival.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu