Postfolkloras grupa «Daba san» laiž klajā jaunu albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) postfolkloras grupa «Daba san» laidusi klajā dziesmu albumu «Vaiņags», informēja grupas līdere Rūta Abaja. «Vaiņags» ir otrais grupas albums, kuru grupa nodod klausītāju vērtējumam. Jaunajā albumā iekļautās dziesmas piedāvā izdzīvot visu vasaras sajūtu gammu. Albuma atklāšanas koncerts notiks 27. maijā K.K. fon Stricka villā plkst.20.

Grupas dalībnieki piedāvā bezmaksas ieeju visiem, kuri uz atklāšanas koncertu ieradīsies vaiņagā.

Pārējiem ieejas maksa – 5 EUR. Biļetes būs pieejamas pasākuma norises vietā.

Grupa «Daba san», kas vēl nesen bija zināma kā «Vecpilsētas dziedātāji», sevi ar jauno nosaukumu pieteica šā gada pavasarī. Grupa pārstāv postfolkloras žanru jeb mūsdienu tautas mūziku. Grupas dalībnieki savā mūzikā brīvi rotaļājas ar tautasdziesmu tekstiem, saglabājot tajos ietverto vēstījumu un sacerot tām jaunas, pašu komponētas melodijas.

Grupas gada lielākais un spilgtākais piedzīvojums ir pašu aizsāktais postfolkloras festivāls «Gaviles», kas šogad svinēja savu piecgadi. Festivālā muzicēts kopā ar tādiem pazīstamiem mūziķiem kā Zane Šmite, Ilga Reizniece, Juris Kaukulis un Laima Jansone. Grupa piedalījusies arī pozitīvās mūzikas festivālā «Laba daba», mūzikas un mākslas festivālā «Bildes», introvertās mūzikas festivālā «Ad lucem», kā arī zināšanu festivālā «Helsus».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu