Bolderājā jauns mūzikas, mākslas un kultūras festivāls «Komēta»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 7. līdz 10. jūlijam Daugavgrīvas cietoksnī Bolderājā notiks kosmisks kultūras festivāls «Komēta», ko organizē Kaņepes Kultūras centrs (KKC) sadarbībā ar šā kultūrvēsturiskā pieminekļa apsaimniekotājiem NVO «Bolderājas grupa». Festivāla galvenais vadmotīvs ir pievērst sabiedrības uzmanību Daugavgrīvas cietoksnim, lai vētītu idejas un ģenerētu vīzijas par tā turpmāko likteni kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas kontekstā, kā arī pašu vietējo Bolderājas apkaimes iedzīvotāju interesēs - lai šī vieta kalpotu sabiedrības labā.

Festivālā uz galvenās skatuves «Pasaule» uzstāsies tādi mūziķi un grupas kā Omar Souleyman (Sīrija), Skiller (Bulgārija), Rocky Dawuni (Gana), Yemen Blues (Izraēla), Vieux Farka Touré (Mali), Akua Naru (ASV), Dorian Wood (ASV), Dakha Brakha (Ukraina), OY (Vācija), Sig (Francija) & Artis Orubs (Latvija), Brooklyn Gypsies (ASV), Jumprava (Latvija).

Sadarbībā ar mākslas centru Total Dobže festivālā darbosies improvizācijas skatuve «Melnais caurums», savukārt klubu zonās «Marss», «Venēra» un «Galaktika» visā festivāla laikā spēlēs vairāk nekā 30 dīdžeju.

Ar īpašu 72 stundu dokumentālā kino retrospekciju kinoteātrī «Mēness» tiks izrādītas slavenā kinematogrāfista Vincent Moon (Francija) īsfilmas, ļaujot iepazīties ar planētas civilizācijas neizmērojamo kultūras un tradīciju bagātību, - www.vincentmoon.com

Komētas «Akadēmija» festivālā piedāvās lekcijas par prāta ekoloģiju trijos galvenajos virzienos – vide un ilgtspēja, politiskais aktīvisms un pilsoniskā atbildība, kā arī alternatīvie scenāriji un prakses kultūrā, ekonomikā un domāšanā. Kā viens no galvenajiem vieslektoriem uzstāsies teātra režisors, horeogrāfs un publicists Jans Ritsema no Nīderlandes, kurš dibinājis «Eksperimentālās mākslas performanču forumu» Francijā, katru gadu uzņemot ap 700 māksliniekus un dodot telpu pieredzes apmaiņai.

Liela uzmanība pievērsta arī bioloģiski dabīgai pārtikai, un uzsvars tiek likts uz videi draudzīgu konceptu attiecībā uz ēdināšanu festivāla laikā.

Sadarbojoties ar VAS «Privatizācijas aģentūra» un biedrību «Bolderājas grupa», kas ir aktīvi iesaistījusies cietokšņa idejiskajā atdzimšanā un jau divus gadus apsaimnieko šo objektu, tiks radīts nebijis publiskā-privātā sektora partnerības piemērs Latvijā, piedaloties gan valstiskajam un nevalstiskajam, gan pilsētas un privātajam sektoram.

Daugavgrīvas cietokšņa teritorijā paredzēta vieta bezmaksas telšu pilsētiņai. Nokļūšanai uz festivāla norises vietu bez sabiedriskā transporta (3. autobuss) tiks organizēts autobuss maršrutā KKC-Komēta-KKC.

Festivāla biļetes no 1. jūnija var iegādāties Kaņepes Kultūras centrā Rīgā, Skolas ielā 15, katru dienu no 13:00 līdz 23:00. Samaksa skaidrā naudā.

Cenas

- Biļete visām festivāla dienām 65 EUR

- Bērnu biļete no 13 līdz 17 gadu vecumam 25 EUR

- Bērniem līdz 12 gadu vecumam vecāku vai aizbildņu pavadībā ieeja ir brīva

Drīzumā biļetes varēs iegādāties arī uz atsevišķām festivāla dienām, kā arī tiks nodrošināta iespēja iegādāties tās internetā. Seko līdzi www.facebook.com/festivalskometa

Festivāla dalībnieku skaits ir ierobežots, kopā pieejamas ne vairāk kā 3000 biļešu. Pirms iegādājaties festivāla biļeti, Komētas organizatori lūdz iepazīties ar festivāla noteikumiem.

www.festivalskometa.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu