Kalnciema kvartālā «100 baltas dvēseles», «Stūrī zēvele» un «Daba san»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

9. jūnijā Kalnciema kvartālā no plkst. 18 norisināsies dabīgs un gaišs brīvdabas koncertvakars kopā ar grupām «100 baltas dvēseles», «Stūrī zēvele» un «Daba san». Visas trīs apvienības koncertā atskaņos jaunu materiālu.

Par «100 baltas dvēseles»: doma par «100 baltām dvēselēm» pieder Mārtiņam Jansonam, kurš tās materializāciju sāka kopā ar kolēģi Jaunajā Rīgas teātrī – Ivaru Krastu. Vēlāk apvienībai pievienojās Alise Joste. Šogad apvienība izdos otro studijas albumu, pēc lielākas pauzes kopš iznāca pirmais albums «Jūtīgs un atdalīts» 2009. gadā.

Par «Stūrī zēvele»: Kuldīgā dibinātajā ansamblī «Stūrī zēvele», kam nosaukums dots par godu grupas drauga pārrakstīšanās kļūdai, apvienojušies draugi kopš bērnības, kurus cita starpā vieno arī mīlestība pret mūziku. Laika gaitā grupas sastāvs ir mainījies, bet vairākus gadus tajā stabili darbojas pieci dalībnieki: Kate, Klāvs, Justīne, Maija un Uldis. Liekot lietā gandrīz klasisku indīpopa sastāvu, bet bez stingriem žanriskiem šabloniem, mūziķi rada silti rotaļīgu un gaišu skaņu sajūtu ar latviešu dzejnieku – Klāva Elsberga, Kārļa Vērdiņa un Ingas Gailes tekstiem. Šajā pavasarī Stūrī zēvele izdeva savu otro albumu «Labdien».

Postfolkloras grupa «Daba san»
Postfolkloras grupa «Daba san» Foto: Publicitātes foto

Par «Daba san»: Grupa «Daba san» laidusi klajā dziesmu albumu «Vaiņags». «Vaiņags» ir otrais grupas albums, kuru grupa nodod klausītāju vērtējumam. Jaunajā albumā iekļautās dziesmas piedāvā izdzīvot visu vasaras sajūtu gammu. Grupa «Daba san», kas vēl nesen bija zināma kā «Vecpilsētas dziedātāji», sevi ar jauno nosaukumu pieteica šā gada pavasarī. Grupa pārstāv postfolkloras žanru jeb mūsdienu tautas mūziku. Grupas dalībnieki savā mūzikā brīvi rotaļājas ar tautasdziesmu tekstiem, saglabājot tajos ietverto vēstījumu un sacerot tām jaunas, pašu komponētas melodijas.

Pasākuma laikā darbosies dažādas brīvdabas kafejnīcas. Pasākuma norises laiks 18.00-23.00. Ieeja bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu