Imants Daksis pēc vairāku gadu pārtraukuma izdos jaunu albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juris Justs

11. jūnijā tiks izdots Imanta Dakša jaunais studijas albums «Mūžīgā ģeogrāfa piedzīvojumi». Albuma bezmaksas prezentācijas koncerts notiks tās pašas dienas vakarā – pulksten 21 «Darbnīcā» (Aristida Briāna ielā 9, Rīgā).

«Mūžīgā ģeogrāfa piedzīvojumu» pamatā ir akustisks ieraksts, kas papildināts ar dažādām vides skaņām, elektriskās ģitāras, vēja trubas un citu instrumentu iespēlēm un ieraksta laikā apskaņotu kājas ritmu. Kājas ritms, kas līdz šim bija dzirdams tikai Imanta koncertos, pirmo reizi ir arī ierakstīts un Imanta dziesmām piešķir jaunu raksturu un skanējumu. Albumu ierakstīja un skaņu režisēja Mārtiņš Krastiņš.

«Šo albumu es veltu mūžīgajam ģeogrāfam – cilvēkam, kurš ir gatavs un vēlas iziet no savas komforta zonas. Ģeogrāfija ir vietu, sfēru kopums, taču tā ietver sevī arī dinamikas potenciālu – šajā vārdā ir iekodēta kustība, ceļošana, stāvokļu maiņa, apziņas un identitātes plūsma. Mūžīgā ģeogrāfija būtībā nozīmē to, ka viss atrodas plūsmā. Albumā ietvertas tēmas, kas ir ļoti laikmetīgas, un ir dziesmas, kas ļoti cieši sasaucas ar to, kas šobrīd notiek pasaulē. Ir dziesmas, kas sacerētas jau agrāk, taču tieši tagad ir aktuālas, un ir arī ļoti patstāvīgi un autonomi stāsti. Un mūžīgais ģeogrāfs ir tas, kas to visu piedzīvo, bet kurš nekam no tā nepieķeras – viņš plūst tam cauri un turpina būt mūžīgais ģeogrāfs. Un tas ir viņa spēks, kas paradoksālā kārtā spēj iedvesmot cilvēkus no dažādām frontēm,» par albumu stāsta Imants.

Mūziķa «soundcloud» profilā publicētas divas jaunas dziesmas:

Albums tapis, pateicoties klausītāju ziedojumiem; albumu izdod KMC «Lauska».

Imants Daksis

Imants Daksis ir mūziķis, mākslinieks un filozofs, kura radošās darbības mērķis ir iedvesmot drosmīgam un brīvam pasaules tvērumam. Imants ir visu viņa izpildīto dziesmu vārdu un mūzikas autors, un viņa mūzikas skanējuma stilistika svārstās diapazonā no folka līdz post-punk. Mūziķim ir raksturīga izteiksmīga skatuves ekspresija, tēlainas un melodiskas dziesmas gan par globālām, gan intīmām tēmām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu