Piena svētkos Lucavsalā pēc 10 gadu pauzes apvienosies «kuba»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

6. un 7. augustā Lucavsalā norisināsies kārtējais pilsētas festivāls Piena svētki. Piecu gadu laikā festivāls, attīstoties un eksperimentējot ar savu formu un atrašanās vietu, ir nonācis pie koncepta ar vienlīdzīgu uzsvaru gan uz saturu, gan vidi. Turpmāk Piena svētki norisināsies Lucavsalā un paralēli izmeklētai un dažādai kultūras programmai pie scenogrāfijas veidošanas aicinās divus pašmāju vai ārzemju māksliniekus, scenogrāfus, arhitektus un citus radošu profesiju pārstāvjus.

Šī gada pasākuma scenogrāfiju veidos mākslinieks Andris Eglītis, savukārt arhitekte Zane Tetere veidos īpašu darbnīcu bērniem, kur varēs ne tikai zīmēt un krāsot, bet arī kāpt un ložņāt.

Kā ierasts, Piena svētku programmu veidos populārās un klasiskās mūzikas koncerti, cirka izrādes, performances, radošās darbnīcas un spēles. Muzikālā programma tapusi sadarbībā ar Shipsea (Latvija) un Ilja Lagutenko (grupa Mumiy Troll, Krievija).

Kā viens no pārsteigumiem gaidāms gadu tūkstoša sākumā populārā instrumentālās mūzikas projekta «kuba» atkalapvienošanās koncerts pēc desmit gadu pauzes. Ansamblis, kura debijas albums «15 Episodes Of Kuba» (2002) izdots Japānā, Krievijā un citviet pasaulē un saņēmis divas Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas, šo īpašo koncertu veltīs leģendārajam trompetistam un aranžētājam Gunāram Rozenbergam (1947 -2009), ar kuru «kuba» cieši sadarbojās.

Tāpat uz skatuves būs iespēja pieredzēt elektroniskās mūzikas projektus «Buttering Trio» no Izraēlas un «Kito Jempere Live Band» no Krievijas, lietuviešu populāro dziesminieci Alinu Orlovu, «Graham Candy» no Jaunzēlandes, latviešu un serbu duetu «Howling Owl», kā arī vietējos māksliniekus Reini Sējānu un «Franco Franco». Laikmetīgā cirka festivāla «Re Rīga!» ieskaņā ar izrādi Marathon uzstāsies franču trupa «Galapiat Cirque», kā arī redzēsim Aleksandra Veibela priekšnesumu Breaking Point.

Mākslinieku saraksts vēl tiks papildināts.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Informatīvais atbalsts no Radio SWH un Tvnet.

www.facebook.com/KubaLV

www.facebook.com/pienasvetki

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu