Kopīgu koncertu sniegs Garanča un Pauls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālajā teātrī 18. septembrī notiks komponista Raimonda Paula un latviešu operdziedātājas mecosoprāna Elīnas Garančas unikāls radošās sadarbības vakars - koncerts «Baltās paslēpes», kas būs viens no centrālajiem Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas «Tete-a-Tete» pasākumiem.

Koncertā, kas top sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri, pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos jaunas, tieši Garančai komponētas dziesmas ar Vizmas Belševicas dzeju, informēja pasākuma pārstāve Inga Vasiļjeva.

Koncerts «Baltās paslēpes» būs pirmā reize, kad abi mākslinieki satiksies uz skatuves.

Vakara muzikālajā programmā būs vokālie opusi, instrumentālās improvizācijas un sarunas.

«Abi mākslinieki ir mūsdienu Latvijas kultūras izcilības un lepnums, turklāt abi ir šā gada jubilāri. Viņu kopdarbs ļaus izbaudīt iepriekš Latvijā nebijušu, intriģējošu un vienlaikus ļoti emocionālu notikumu,» pauž mecenāti Boriss un Ināra Teterevi.

Garanča pēdējos desmit gados sevi pierādījusi kā viena no spožākajām zvaigznēm pasaules opermūzikā. Kritika Garanču slavē par nozīmīgu mecosoprāna lomu ikonisku interpretējumu. Māksliniece uzstājas pasaules vadošajos opernamos. Kopš 2005.gada viņa ir ierakstu kompānijas «Deutsche Grammophon» māksliniece, trīs no viņas sešiem soloalbumiem saņēmuši «ECHO Klassik» balvu.

Savukārt Pauls ir izcilākais latviešu populārās mūzikas autors un pianists. Komponists ir slavens ne tikai Latvijā, bet tālu aiz tās robežām. Bieži Pauls ir savu sacerējumu interprets vai izpildītāju koncertmeistars.

Mākslas programma «Tete-a-Tete» ir viens no veidiem, kā Borisa un Ināras Teterevu fonds veicina kultūras un mākslas attīstību un pieejamību Latvijā. Kopš 2013.gada fonds rīko arī ikgadēju mākslas programmu «Māksla publiskā telpā». 2014.gadā Borisa un Ināras Teterevu fonds un «ABLV Charitable Foundation» dibināja Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fondu ar mērķi par dibinātāju līdzekļiem partnerībā ar Latvijas valdību un Kultūras ministriju veikt Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būvniecību, nodrošināt muzeja darbību, pārvaldīšanu un attīstību, tostarp Laikmetīgās mākslas muzeja krājuma veidošanu, uzturēšanu un attīstību, nodrošinot muzeja pieejamību sabiedrībai.

Šogad «Tete-a-Tete» notiks jau ceturto reizi, piedāvājot sabiedrībai pasaules līmeņa laikmetīgās kultūras notikumu sēriju - pasaules pirmatskaņojumus, izrādes, izstādes un citus notikumus.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz gaidāmo Paula un Garančas koncertu no 20.jūnija varēs iegādāties «Biļešu paradīzē». Biļešu cena būs no 20 līdz 70 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu