Cēsīs notiks sestie Ritma svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

23. jūlijā Cēsu pils parkā ritma apvienība «Pulsa efekts», svinot savu pastāvēšanas desmitgadi, organizēs VI Ritma svētkus, informē Ritma svētku projekta vadītāja Rebeka Gaiša-Vīksna. Svētki notiks kopā ar Cēsu pilsētas svētkiem, kuros no 22. jūlija līdz 24. jūlijam svinēs pilsētas 810 gadu pastāvēšanu.

Svētkus atklās svētku vēstnesis jeb «Skaņu parka orķestris», kurā uzstāsies grupas «Pulsa efekts» dalībnieki. Skaņu instalācijas pēc performances tiks novietotas kopējā «Skaņu parkā» uz saliņas pils parkā, kur tos varēs uzspēlēt arī svētku apmeklētāji.

Ritma svētku viena no galvenajām asīm būs kopīgā Bungu apļa izveide - tiks aicināti visi interesenti - ar vai bez ritma priekšzināšanām -, iepriekš Ritma svētku mājaslapā vai uz vietas reģistrējoties dalībai notikumā. Bungu apļa kodolu veidos profesionāli perkusionisti, to vadīs Bungu apļa metodikas ieviesējs Latvijā, grupas «Pulsa efekts» vadītājs Dzintars Vīksna.

Kā īpašie svētku viesi uz skatuves tiks aicināti Gvinejas baleta un mūzikas tradīciju grupa «Sembe percussion», kuri ne tikai izpilda Rietumāfrikas ritmus ar klasiskajām afrikāņu perkusijām, bet arī aizrauj ar afro dejām, apvienojot Āfrikas baletu un akrobātiku.

Visas dienas garumā uz Ritma svētku skatuves uzstāsies dažādi ritmiski kolektīvi, kurus papildinās dažādi pieaicinātie mākslinieki - vokāli, saksofons, taustiņinstrumenti utt., bet pamatsastāvi būs stepa dejotājas «Soul Tap», «Rick Feds», «Samba de Riga», vietējie afro mūzikas entuziasti «Afropulss», bungu grupa «Klicks», Gunārs Bītz ar «beatbox» performanci, kā arī paši organizatori, «Pulsa efekts», ar fragmentiem no pēdējās izrādes «Inficētais» kopā ar tautas deju ansambli «Katvari» un dažādiem vokālistiem/instrumentālistiem.

Krāsainībai pāreju starp performancēm veidos jauniešu mucu kolektīvi no Jaunpiebalgas un Vilzēniem, kā arī Cēsu 1. un 2.pamatskola un citi. Ritma svētku finālu iecerēts veidot ar noslēguma performanci, kas aptvers lielāko daļu svētku un īpaši šai performancei pieaicinātos māksliniekus.

Tradicionāli Ritma svētkos ir iespējams apgūt kādus instrumentus meistarklasēs, kā arī pašam tos izgatavot. Šis gads nebūs izņēmums - būs gan afro, stepa, sambas un estrādes bungu komplekta meistarklases, gan arī sadarbībā ar Liepājas nevalstisko organizāciju «Radi vidi pats» instrumentu darbnīca, kur varēs izgatavot lietus kokus, bundziņas, šeikerus u.c. instrumentus, ko noteikti varēs likt lietā Bungu aplī.

Ritma svētku jaunums būs aktivitāte «Radi ritmu pats», kur varēs ierakstīt savu ritma kompozīciju sadarbībā ar svētku informatīvo atbalstītāju - «Radio SWH».

Visas Ritma svētku aktivitātes, pateicoties Cēsu domes, SIA «Enerģijas risinājumi» un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstam, būs bez maksas. Vairāk informācijas un pieteikšanās Bungu aplim iespējama mājaslapā «www.ritmasvetki.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu