Kalnciema kvartālā uzstāsies Garbanotas Bosistas un pašmāju apvienība The Pink Elephant

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Arī šovasar Kalnciema kvartālu apmeklēs Lietuvā un citviet pasaulē plašus panākumus guvusī grupaGarbanotas Bosistas (Cirtainais basists), kas ir psihodēliskā roka četrinieks no Viļņas. Pierādījums tam, ka mūžīgās mīlestības, miera un rokenrola krāsas var atrast savu vietu uz šodienas Baltijas mūzikas skatuves. Grupu izveidoja divi brāļi, Mantas (solo ģitāra) un Šarūnas (ritma ģitāra, vokāls) Joneikis, kura pirmie ģitāras skolotāji bija franciskāņu mūki no vietējās baznīcas. Viņu pirmā skatuves uzstāšanās bija ar kristīgo grupu. Bet tad notika negaidītais - brāļi atklāja psihodēlisko roku.

2008. gadā grupa uzsāka savu darbību kā Garbanotas Bosistas, retro rokeri, pietiekami moderni, lai patiktu indie bērniem. Ja apmeklēsiet grupas koncertu, jūs dzirdēsiet «Trippy», rokenrola un tautiskuma skaņas, atgādinot par mūsdienu indie grupām, piemēram, «Fleet Foxes». Grupa aizvadījusi veiksmīgu koncertu Positivus (Latvija), lielākajā festivālā Baltijas valstīs un uzstājušies dažādos citos plaša mēroga festivālos. Garbanotas Bosistas tagad sastāv no 4 dalībniekiem: Joneikis brāļiem, KIPRAS Pugačiukas (bass) un Jonas Narbutas (bungas).

Un neiztrūkstoši, kur Garbanotas Bosistas, tur arī pašmāju apvienība The Pink Elephant. Psihedēliskā roka kvartets no Rīgas, kura sastāvā spēlē Kalvis Sležis (bungas, vokāls), Rūdolfs Ozols (ģitāra, vokāls), Edvards Broders (ģitāra, vokāls) un Alberts Levics (bass, vokāls). Grupa dibināta 2013. gadā un šobrīd izdevusi jau divus albumu – «Mellowing» un «Cassette Concert».

The Pink Elephant mūzika ir dažādu žanru mikslis, kas savas saknes ņem no blūza, džeza un rokmūzikas, atjaunojot šo žanru tradīcijas un dodot tām svaigu skanējumu. Jau no pirmā labuma grupa eksperimentējusi ar savu pieeju kompozīcijai, aranžēšanai, ierakstīšanai un miksēšanai, kas arī dod šai mūzikai unikālu, bet tai pašā laikā viegli atpazīstamu skaņu.

Pēc kritiķu atzinīgi novērtētā debijas albuma «Mellowing» un pēc tam sekojošās vasaras tūres, The Pink Elephant atgriezās studijā, kur ierakstīja otro albumu, kuru izdevuši kasetes formātā, limitētā skaitā. Tikai 20 «Cassette Concert» kopijas ir izdotas Baltijas valstīs kopā ar kasešu atskaņotājiem un tam līdzi ejošam paskaidrojošam materiālam par šo ideju. Ierobežotais kopiju skaits un lūgums klausītājiem pēc kasešu noklausīšanās padot šo albumu tālāk, rada šī albuma «koncerta»sajūtu, kas to klausītājiem paliek atmiņā kā veinreizēja iespēja dzirdēt šo muzikālo materiālu.

Koncerta laikā darbosies dažādas brīvdabas kafejnīcas.

Pasākuma norises laiks no 19.00-23.00.

Ieeja bez maksas.

Koncerta laikā darbosies dažādas brīvdabas kafejnīcas.

Pasākuma norises laiks no 19.00-23.00.

Ieeja bez maksas.

Koncertu atbalsta banka Citadele. Informatīvais atbalstītājs TVnet.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu