Pašmāju «Irving Ark» izdod debijas EP «Magnēts»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Melanholija, kas ietērpta ģitāru skanējumā, ticības gaišums, kas skan gan vokālista balsī, gan trauslajās taustiņu partijās – «Irving Ark» pagājušogad uz Latvijas indie rock skatuves tika pieteikta kā tiešām uzmanības vērts svaigums, un joprojām uz to attiecīgā žanra cienītāji, tostarp mūzikas kritiķi liek lielas cerības,» tā šo pašmāju indie grupu pieteicis festivāls «Positivus». Šonedēļ grupa laiž klajā savu debijas EP «Magnēts».

«Magnēta» ierakstā izteikti jūtama mūsdienu mūzikas elpa, brīžam ieskanoties «The National» skaudrajiem dziesmu tembriem, «Foals» stindzinoši trāpīgajiem ģitāru signāliem, «The XX» askētiskajam dziļumam, kā arī «Arcade Fire» cienīgiem līdzi dziedamiem piedziedājumiem ar trīsas raisošām kulminācijām. Tas viss kopā radījis oriģinālu, līdz šim nebijušu skanējumu, turklāt latviešu valodā, padarot «Irving Ark» par unikālu parādību Latvijas mūzikas vidē.

«Magnētu» instinktīvi gribas raksturot ar vārdiem «gaišās skumjas» – gan mūzika, gan vārdi organiski savienojas vienotā stīgā, kas neatstāj vienaldzīgu un neviļus ierauj pārdomās par to, ka aiz katra grūta, tumša brīža, pieliekot pūles, seko rītausma un jauna diena.

Foto: Publicitātes foto

Mini albums «Magnēts» ir bijis gadu ilgs intensīvs radošais process, par kura gala rezultātu «Irving Ark» ir patiesi gandarīti. Taču, kā atzīst grupas puiši, tieši dzīvo koncertu pieredze un satikšanās ar klausītājiem ir pašiem mūziķiem vistuvākā.

Albuma vizuālā noformējuma izveidei tika piesaistīti divi lieliski pašmāju grafiskie dizaineri. Par albuma kopējo vizualizāciju atbildīgs ir Aigars Mamis («Overpriced»), savukārt «Irving Ark» logo izstrāde tika uzticēta Miķelim Baštikam («Asketic»).

Līdz ar EP iznākšanu «Irving Ark» klausītājiem nodod tās trešo singlu «Vīns».

Irving Ark «Vīns»

Pilnā apmjomā Irving Ark EP «Magnēts» pieejams Spotify, iTunes, Deezer un citās mūzikas straumēšanas vietnēs.

Noklausies EP straumēšanas vietnē Spotify

«Irving Ark» tuvākie koncerti:

- FONO Cēsis (Sestdien, 23. jūlijs)

- Kalnciema Kvartāls (Ceturtdien, 4.augusts)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu