Vasaras festivāla brīvdabas koncertā uzstāsies Pieneņu vīns

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Berga Bazāra Vasaras festivālā, 27. jūlijā pl. 20:00, notiks grupas «Pieneņu Vīns» brīvdabas koncerts.

Grupa "Pieneņu Vīns» plašākai publikai kļuva pazīstama ar dziesmu «You Are», kas 2011. gada Eirovīzijas nacionālās atlases finālā ieņēma trešo vietu.

Pirms koncerta iesildošajā daļā no pl. 19:00 spēlēs Rīgas Doma kora skolas 3. kursa kombo, kuri šā gada aprīlī konkursa «Jauno Talantu bazārs» izcīnīja GRAND PRIX.Grupas sastāvā spēlē un dzied vokālās grupas FRAMEST dalībnieks Roberts Memmēns. Lai gan, būdami vēl vidusskolas studenti, visi pieci grupas dalībnieki ir jau piedalījušies vairākos konkursos un izcīnījuši augstas godalgas.Festivāla rīkotāji tādējādi vēlas auditorijai atklāt jaunos mūziķus kā arī veicināt viņu attīstību un iespēju uzstāties Vasaras Festivāla koncertos. Šāda iniciatīva atbalstīt mūziķus ir saskaņā ar vēlmi aktivizēt publikas interesi par džeza un vieglās mūzikas attīstību Latvijā, veicināt mūziķu izaugsmi un pieredzi.

Grupa «Pieneņu Vīns» savu darbību uzsāka 2005. gadā, un galvenokārt spēlē oriģinālkompozīcijas jazz un funk, jazz-pop un disko mūzikas stilā. Grupas sastāvs kopš dibināšanas ir daudzkārt mainījies, taču divi ideju ģeneratori – vokāliste un daudzu kompozīciju autore Evilena Protektore un ģitārists Yuri turpina piesaistīt jaunus dalībniekus ar muzikāli līdzīgām interesēm. Evilena Protektore ir džeza dziedātāja, kura pavisam nesen atgriezusies no gadu ilgām meistarklasēm Santa Cecilia konservatorijā, Itālijā, pie profesores Marijas Pia de Vito. Kopumā grupa «Pieneņu Vīns» pastāvīgi attīstās, veido kopprojektus un ir jaunu projektu, kā piemēram 360 grādu panorāmas video uzņemšanas iniciatori dziesmai STOP360. «Pieneņu Vīns» savas darbības pamatā iekļauj piedalīšanos dažādos vietēja un starptautiska mēroga konkursos un festivālos, kur tikuši novērtēti ar godalgām, kā piemēram, «MicRec Open4» — pirmā vieta, «Tu Esi Pamanīts» — labākā grupa, labākais vokāls, «Eirodziesma 2011», nominācija «Labākā Debija 2011», «Dziesma 2013», «Bildes», «Fonofest», «Sigulda Jazz», «Jazz Sessions Artelis», «Jazz Days Liepāja», «Shine Cafe Festival», «Klaipeda Sea Festival», «Lelle Alternatiiv», «Clazz Jazz», «Live in Blue Bay», «International Jazz Day Latvia», «Siauliai Jazz 2015», pirmā vieta konkursā «Made in Latvija: jazz/funk», pirmais Latvijā interaktīvais videoklips «STOP360», «Riga Funk Fest» u.c.

Kā viens no lielākiem notikumiem grupas dzīvē ir šā gada aprīlī klajā laistais debijas albums ar nosaukumu ROADS TAKEN, kurā ir iekļautas arī pēc klausītāju ieteikumiem labākās kompozīcijas no grupas 11 gadu garā ceļojuma Baltijas un citu valstu mūzikas skatuvēs. Grupas sastāvā šobrīd muzicē: vokāls, saksofons, trompete, trombons, taustiņi, ģitāra, basģitāra, bungas.

Grupa veidojusi arī sadarbības kopprojektus ar tādiem mūziķiem kā Serge Junior Robinson, Inga Bērziņa, «Platz Für Tanz», «Danceradio», Tommaso Troncon, Fil Straughan unNelly Furtado.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu