Kas šogad noteikti jādzird «Piena svētkos»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

6. un 7. augustā Lucavsalā norisināsies kārtējais pilsētas festivāls Piena svētki. Piecu gadu laikā festivāls, attīstoties un eksperimentējot ar savu formu un atrašanās vietu, ir nonācis pie koncepta ar vienlīdzīgu uzsvaru gan uz saturu, gan vidi. Kā viens no galvenajiem muzikālajiem pārsteigumiem gaidāms gadu tūkstoša sākumā populārā instrumentālās mūzikas projekta «kuba» atkalapvienošanās koncerts pēc desmit gadu pauzes.

Ansamblis, kura debijas albums «15 Episodes Of Kuba» (2002) izdots Japānā, Krievijā un citviet pasaulē un saņēmis divas Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas, šo īpašo koncertu veltīs leģendārajam trompetistam un aranžētājam Gunāram Rozenbergam (1947-2009), ar kuru «kuba» cieši sadarbojās.

Grupa uz skatuves kāps svētdien plkst. 23.

Vēl programmā...

Buttering Trio

Buttering Trio, grupa no Telavivas, ar savu uzstāšanos klausītājam piedāvā neaizmirstamu klātbūtnes pieredzi psihedēliskās noskaņās. Mūzikas apskatnieki visā pasaulē viņu priekšnesumu dēvē par fascinējošu piedzīvojumu. Runā, ka pats Snoop Dogg mūziķiem veltījis sajūsminātu, bet diemžēl netulkojamu epitetu. Triphops, fanks, džeziskas improvizācijas, spoža instrumentu spēle un jutekliska, dūmakaina sievietes balss, kas ieved vieglā muzikālā transā, – tā īsumā var raksturot šo trīs mūziķu apvienību. Viņi caur savu mūziku iestājas par mieru pasaulē, runājot par neērtām un sāpīgām tēmām un tomēr saglabājot gaisīgu, pat romantisku atmosfēru.

Sóley

Angliski dziedošā Sóley nāk no Islandes un savā mūzikā atspoguļo šai zemei raksturīgās sapņainās un sirreālās melodijas. Mācījusies džezu, ģitāras un klavierspēli, darbojusies indie mūzikas lauciņā, nu jau piecus gadus viņa pazīstama gan Islandē, gan ārpus tās kā solomāksliniece ar individuālu un spēcīgu rokrakstu. Sóley introspektīvo popmūziku salīdzina gan ar Bjorkas nepieradināto skanējumu karjeras sākumposmā, gan ar islandiešu grupas Múm eksperimentālajiem skaņdarbiem. Šī hipnotiskā balss ar vieglu elektroniskās mūzikas piesitienu fonā, iespējams, ir iemesls, kādēļ Sóley populārākajam video Youtube ir vairāk nekā 21 miljons skatījumu.

Graham Candy

Graham Candy ir mākslinieks no Jaunzēlandes, kura muzikālā karjera uzņēma apgriezienus Berlīnē. Viņa kopdarbs ar dīdžeju un producentu Alle Farben «She Moves» ieguvis zelta ieraksta statusu Vācijā, ticis pārdots vairāk nekā 170 000 eksemplāros un iekļuvis mūzikas topos visā Eiropā. Neierasts žanru sajaukums, savdabīgs vokāls un dziļi personiski motīvi viņa dziesmās veido Graham Candy unikālo skanējumu, par kuru katrs var pārliecināties, ieklausoties mūziķa debijas albumā «Plan A». Pats mūziķis stāsta, ka šāds nosaukums albumam piešķirts tāpēc, ka mūzika vienmēr bijusi pirmā un vienīgā izvēle, nepieļaujot kompromisus un pat neapsverot citas iespējas. Vienlaikus rotaļīgs, sirsnīgs un atklāts – tāds šis tikai divdesmit piecus gadus vecais puisis ir gan uz skatuves, gan dzīvē.

Kito Jempere

Projektu Kito Jempere iesāka Krievijas dīdžejs un producents Kirils Sergejevs, kura muzikālais talants drīz vien guva starptautisku atzinību. Benji B atskaņojis viņa darbus savā šovā BBC Radio 1, Kito Jempere uzstājies slavenajā Berlīnes naktsklubā Watergate, kā arī daudzkārt sadarbojies ar pasaules līmeņa ierakstu kompānijām, piemēram, «Dirt Crew» un «Let’s Play House». Šobrīd Kito Jempere sastāvā darbojas jau seši Krievijas mūzikas vidē labi zināmi profesionāļi, kuru pieeja instrumentālajai house, elektroniskajai un groove mūzikai ir negaidīti atmosfēriska un izceļas ar kvalitāti un malām pāri plūstošu enerģiju.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu