Ar projekta «Kuba» atkalapvienošanās koncertu izskan «Piena» svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lucavsalā norisinājās kārtējais pilsētas festivāls Piena svētki, kurā rīdziniekiem nebija jāierodas ar teltīm, jo pēc koncertiem bija iespēja mierīgi un nesteidzīgi doties mājup. Tikai tas lietus un dubļi... Festivāls svētdienas vakarā pulcēja dažus simtus cilvēku.

Kā viens no lielākajiem pārsteigumiem šogad festivālā bija gadu tūkstoša sākumā populārā instrumentālās mūzikas projekta «kuba» atkalapvienošanās koncerts pēc desmit gadu pauzes. Ansamblis, kura debijas albums «15 Episodes Of Kuba» (2002) izdots Japānā, Krievijā un citviet pasaulē un saņēmis divas Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas, šo īpašo koncertu veltīja leģendārajam trompetistam un aranžētājam Gunāram Rozenbergam (1947 -2009), ar kuru «kuba» cieši sadarbojās.

Kā pārsteiguma viesis uz skatuves kāpa arī reperis Arstarulsmirus, kas agrāk pazīstams ar skatuves vārdu Gustavo. Mūziķi kopā izpildīja dziesmu «Parasti pārdomu saraksti». Kompozīcija iekļauta Gustavo albumā «Beidzot!» un tiek uzskatīta par vienu no pirmajām hiphopa dziesmām Latvijā ar dzīvo pavadījumu.

Koncertus tiešraidē varēja arī vērot mobilajā lietotnē LMT straume.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu