Jauns vārds mūzikā: «Polifauna»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pie pašmāju indie mūzikas debesīm iemirdzējusies jauna zvaigznīte - grupa «Polifauna», kas muzikāli seko 80. un 90. gadu neatkarīgās mūzikas tradīcijai.

Grupa dibināta 2015. gada rudenī, kas saistāms ar mēģinājumu telpas atrašanu kādā omulīgā dzīvoklī ar iedvesmojošu auru Rīgas centrā. Grupas sākotnējais kodols bija Andris Strazds (balss, ģitāra, dziesmu autors), iepriekš muzicējis duetā «Ann & Andreas», Elza Kaktiņa (sintezatori, balss), kas iepriekš dziedājusi korī «Sola», un Kārlis Krauklis (bass, ģitāra) - spēlējis ģitāru grupā «Pyro Trees».

Pie savām muzikālajām ietekmēm mūziķi min «The Cure», «Joy Division», «Cocteau Twins», «Dead Can Dance», «The Smiths», «Mazzy Star», «The Stone Roses», «My Bloody Valentine», «Radiohead», Eliotu Smitu (Elliot Smith).

«To visu var saukt par augstāk minēto grupu ietekmētu dream pop, shoegaze, post punk revival un psychodelic rock miksli,

taču katram klausītājam droši vien radīsies savas asociācijas, turklāt proporcijas mainās no dziesmas uz dziesmu,» komentē grupa.

2015. gada rudens nogalē grupai pievienojās Pēteris Ozols (bungas), kurš spēlējis un spēlē grupās «Pyro Trees» un «Boys Will Be Boys». Savukārt 2016. gada sākumā, pievienojoties sastāvam, lielu pienesumu grupas skaņai ar savām idejām deva arī Miķelis Putniņš (ģitāra, balss), kurš iepriekš spēlējis «Black Apple Market» un šobrīd darbojas «Ezeri» un «Northern C».

«Ņemot vērā, ka Pēterim bija pašam savi projekti un samērā liela noslodze, skaņojot «Carnival Youth», vienojāmies, ka grupas sastāvam tiek piesaistīts Matīss Repsis (bungas), kurš šobrīd veiksmīgi iekļāvis sastāvā un pilsētā ir zināms arī kā lielisks taustiņnieks, spēlējot kopā ar Aminatu, Rihardu Lībieti kā arī Bezgalībieši,» stāsta grupa.

Grupa pagaidām nospēlējusi tikai vienu koncertu Bruņinieku ielas «Autentika» pagalmā, kas pamatā izskaidrojams ar joprojām aktuālajiem grupas menedžera meklējumiem, jo koncertu organizēšanai nav atlicis spēka un enerģijas, lai gan muzikālais materiāls ir tapis vairāk nekā stundu ilgam koncerta setam. Neskatoties uz to, grupai padomā ir samērā daudz koncertu šā gada rudenī un ziemā, par ko tuvākajā laikā būs pieejama informācija. Tāpat paralēli šobrīd norisinās aktīvs darbs pie grupas debijas albuma, ko plānots nodot miksēšanai Gatim Zaķim oktobra sākumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu