«Dzelzs vilkam» top dziesmas «Par slavenu aktrisi» video

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vasaras nogalē notikusi grupas «Dzelzs vilks» jaunākā albuma «Perfekta rītdiena» jaunākā singla «Par slavenu aktrisi» filmēšana. Pazīstamā režisora Andra Gaujas vadībā dziesmas video tapis kā provokatīva atsauce uz šā brīža vērtību šūpošanos sabiedrībā, izaicinot pazīstamas aktrises un grupas fanes uz nebijušu uzdrīkstēšanos.

Dziesmas «Par slavenu aktrisi» video pirmizrāde un «Dzelzs vilka» īpašais koncerts gaidāms 8. septembrī Rīgā, Latvijas 1. Rokkafejnīcā plkst. 21.00. Ieeja no plkst. 20.00

Topošajā video līdzās «Dzelzs vilka» mūziķiem Jurim Kaukulim, Mārcim Judzim, Kasparam Tobim un Kārlim Alviķim piedalījušās aktrises Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Aminata Grieta Diarra, Leonarda Ķestere, horeogrāfs Andris Kačanovskis, mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, kā arī pulks jauno video aktrišu, kurām bija jāveic ne viens vien izaicinošs uzdevums.

Filmēšanas radošajā komandā darbojies režisors Andris Gauja, operatori Uldis Jancis un Aleksandrs Grebņevs.

«Šis ir episks stāsts. Tajos laikos, kad «rullēja» veči, dominēja robustas primitīvas attiecības; savukārt tajos vēstures periodos, kad «pie šprices» nāk maigums, sievišķais liberālisms, atkal ir otrs grāvis – bezzobainas, politkorektas attiecības. Un cilvēks savā vientiesībā atkal un atkal cer uz «kaut ko», sapņo, ka «viss taču sakārtosies», gaida mesijas, glābējus, pārdabiskus spēkus. Bet – un es riskēšu būt līdz nelabumam vienkāršs – viss taču ir mūsu pašu rokās,» par gaidāmā video ideju stāsta klipa režisors Andris Gauja.

Dziesma «Par slavenu aktrisi» iekļauta «Dzelzs vilka» jaunākajā albumā «Perfekta rītdiena», kas nāca klajā aizvadītā gada nogalē, taču videoklipam grupa radījusi jaunu - dziesmas radio singla audioversiju.

Video pirmizrādes vakarā 8. septembrī Latvijas 1. Rokkafejnīcā būs iespējams klātienē noskatīties jauno video, kā arī baudīt «Dzelzs vilka» koncertu, kurā skanēs gan grupas jaunākā albuma «Perfekta rītdiena» dziesmas, gan «Dzelzs vilka» pazīstamākie grāvēji.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs, www.bilesuparadize.lv, kā arī notikuma vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu