«Sestā jūdze» dodas jubilejas koncertturnejā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svinot piecpadsmit gadu jubileju, oktobrī pie klausītājiem dosies grupa «Sestā jūdze» ar «patriotisku noskaņu caurvītu» jubilejas koncertturneju «Man citas zemes nevajag», informē projekta sabiedrisko attiecību vadītāja Una Griškeviča. Tā ilgs līdz novembrim, un tās laikā grupa viesosies Ādažos, Ventspilī, Liepājā, Jēkabpilī, Valmierā, Alūksnē, Bauskā un Jelgavā.

Koncertos skanēs gan grupas piecpadsmit gadu pastāvēšanas laikā radītie lielākie hiti, gan pasaulē pazīstamu skaņdarbu kaverversijas īpašā grupas «Sestā jūdze» skanējumā, kāda nav nevienai citai Latvijas grupai, stāstīja Griškeviča.

Jubilejas koncertā klausītājiem būs iespēja baudīt ne tikai starptautiski atzītās grupas kvalitatīvo skanējumu, bet arī neparastas videografikas projekcijas uz nestandarta objektiem, ko papildinās gaismu mākslinieka Egila Kupča radītā gaismu spēle un īpašā vide, kurā klausītājs nonāks, pateicoties savdabīgajai koncerta scenogrāfijai. «Sestās jūdzes» skanējumu papildinās Gabijas Bīriņas veidotā horeogrāfija, kurā puisis un meitene ar dejas palīdzību izstāstīs mīlestības stāstu par Latviju. Bīriņas deju partneris būs laikmetīgās dejas kompānijas «Ārā» dejotājs un horeogrāfs Modris Opelts.

Grupā «Sestā jūdze» muzicē dziedātājs un komponists Agris Gedrovičs, dziedātājs un basģitārists Modris Miķelsons, bundzinieks Aldis Strazdiņš, Kristaps Rullis, kurš spēlē stīlģitāru, un viens no labākajiem kantrimūzikas ģitāristiem Baltijā - Jānis Misiņš.

Grupas «Sestā jūdze» jubilejas tūres koncerti notiks:

28.oktobrī – Ādažu KC

3.novembrī – Ventspilī, «Jūras vārtos»

4.novembrī – Liepājas OC

5.novembrī – Jēkabpils KC

10.novembrī – Valmieras KN

11.novembrī – Alūksnes KC

12.novembrī – Bauskas KN

24.novembrī – Jelgavas KN

Par grupu

Grupa «Sestā jūdze» dibināta 2001. gadā. Tā uzstājusies kantrimūzikas festivālos un citos pasākumos Latvijā, Lietuvā, Vācijā, Anglijā, Īrijā, kā arī Dānijā, tostarp Silkeborgas kantrimūzikas festivālā, kas ir viens no nozīmīgākajiem šī mūzikas stila pasākumiem Eiropā.

Kopš grupas dibināšanas, piedaloties Bauskas Starptautiskajā kantrimūzikas festivālā, tā vairākkārt ieguvusi gan «Grand Prix» kā labākā grupa, gan saņēmusi balvas par labāko dziesmu un labāko izpildītāju. Tāpat «Sestā jūdze» trīsreiz ieguvusi Latvijas mūzikas ierakstu «Gada balvu» - vienreiz kategorijā «Labākā dziesma», divreiz - «Labākais albums». Grupa laidusi klajā trīs albumus - 2004.gadā «Emigrants», 2008.gadā «Kalendārs» un 2012. gadā «Iebrien manā saulrietā».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu