Sestdien jau trešo gadu «Jersikas ielas vinila diena»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Zavadskis

Sestdien, 24. septembrī, Rīgā jau trešo gadu norisināsies plašākais vinila plašu kultūras pasākums Latvijā «Jersikas ielas vinila diena», notikums, kas veltīts vinila kultūras entuziastiem un profesionāļiem.

No plkst. 10.00 visas dienas garumā notiks skaņuplašu tirdziņš, kurā piedalīsies vairāki pašmāju kolekcionāri, tirgotāji un gluži vienkārši vinila entuziasti. Tajā ikvienam būs iespēja redzēt, dzirdēt un iegādāties visdažādāko žanru un vecumu skaņuplates, atskaņotājus un citus ar vinilu saistītus aksesuārus.

Tradicionāli programmā paredzētas arī izglītojoša rakstura tikšanās un sarunas par mūzikas izdošanu vinila formātā.

Par trimdas laikā Zviedrijā izdotajām latviešu skaņuplatēm apgādā «Latvian music» stāstīs Linards Počs.

Savukārt ar vinila plašu izdošanu kaimiņos iepazīstinās krievu izdevēja «Vinyl records» pārstāvji.

Noslēgumā vinila entuziasts Jurijs Britvičs runās par vietējās vinila plašu izdevniecības «Riga Record Atelier» darbību.

Pasākuma ietvaros akustikas speciālists Vilis Missa prezentēs un demonstrēs paštaisītu akustisko sistēmu no sešdesmitajos gados Latvijā ražotiem skaļruņiem.

Dienas gaitā ar džeza perfomanci uzstāsies grupa «Jāņa Ruņģa klātbūtne». Zīmīgi pieminēt, ka šī uzstāšanās tiks iemūžināta analogo lenšu formātā.

«Jersikas ielas vinila diena» norisināsies Rīgā, Jersikas ielā 21 no plkst. 10.00

www.facebook.com/viniladiena

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu