Valsts svētkos ar lielkoncertiem Ķīpsalā uzstāsies «Raxtu raxti»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Muzikālā apvienība «Raxtu raxti» gatavo īpašu un skanīgu valsts svētkiem veltītu koncertprogrammu, kas 18. novembrī lielkoncertā izskanēs Ķīpsalas hallē, informēja grupas dalībnieks Kārlis Auzāns. Latvijas svētku lielkoncertā netrūks gan labi zināmu dziesmu un pirmatskaņojumu, gan vērienīgas sadziedāšanās un enerģiskas kopā muzicēšanas ar dūdu un bungu grupu «Auļi».

(ziņa papildināta ar papildkoncerta izziņošanu)

Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienai veltītajā svētku koncertā «Raxtu raxti» piedāvās īpašu repertuāru - skanēs gan labi pazīstamas latviešu tautasdziesmas, gan latviešu komponistu oriģinālmūzikas skaņdarbi un pašu «Raxtu raxtu» mūziķu dziesmas tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā.

Koncerta programmā sagaidāmi arī vairāki īpaši pārsteigumi, piemēram, vairākas labi zināmas, bet iepriekš nedzirdētas Imanta Kalniņa dziesmas no kinofilmām «Maija un Paija» un «Sprīdītis», kā arī šogad tapušās komponista dziesmas. Līdztekus sagaidāmi arī vairāku tautasdziesmu versiju pirmatskaņojumi.

Ieturot veiksmīgo iepriekšējo gadu tradīciju, kopā ar «Raxtu raxtu» mūziķiem uzstāsies arī dūdu un bungu grupa «Auļi». Īpaši patriotiskas un kopības sajūtu rosinošas noskaņas sagaidāmas koncerta noslēguma daļā, kad iecerēta vērienīga sadziedāšanās ar publiku.

«Raxtu raxti» ir šobrīd Latvijā un arī daudzviet pasaulē labi pazīstama latviešu mūsdienu tautas mūzikas apvienība, kuras daiļradē sadzīvo tradīciju spēks ar mūsdienīgiem muzikāliem eksperimentiem, profesionālu un enerģijas pilnu skatuves sniegumu.

Grupā muzicē pieredzes bagāti mūziķi Kristīne Kārkle, Marts Kristiāns Kalniņš, Kārlis Auzāns, Edgars Kārklis, Armands Treilihs un Artis Orubs.

Koncerts Ķīpsalas hallē sāksies plkst.18, bet biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties «Biļešu paradīzē».

Izziņots arī papildkoncerts plkst. 14.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu