Dons izdod jaunu albumu, izziņo papildkoncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien klajā nāk mūziķa Dona sestais studijas albums «Tepat», kurā iekļautas desmit jaunas kompozīcijas. Šis ir pirmais albums, kurā galvenokārt iekļauti paša Dona rakstīti dziesmu teksti.

«Darbs pie albuma sākās pagājušā gada rudenī. Ieraksta procesā kopā ar producentu Krišjāni Geidānu daudz eksperimentējām un testējām, līdz tikām pie galīgā skanējuma. Atceros, ka kādā brīdī savos muzikālajos eksperimentos izmantojām pat celtniecības kasti. Viennozīmīgi lieliski aizvadīts gads. Tagad ļoti gaidu koncertus februārī, kad varēsim pirmatskaņot jaunās dziesmas,» iespaidos dalās Dons.

«Albuma ieraksta procesā centāmies saglabāt dziesmu pirmatnību, neaizraujoties ar biezu un sarežģītu instrumentāciju. Albums daudziem liksies instrumentāli mierīgāks, nekā gaidīts, bet emocionāli noteikti bagātāks. Artūrs ieraksta procesā bija patiess un atklāts. Domāju, ka tas ir ļoti jūtams arī albumā. Tagad ar nepacietību gaidu koncertus,» stāsta albuma producents Krišjānis Geidāns.

Albuma ierakstā piedalījušies ģitārists Mārcis Auziņš, basists Toms Poišs un bundzinieks Rūdolfs Dankfelds, ar kuriem Donam izveidojusies jau ilga un stabila sadarbība. Kompozīcijas «Labais uzvarēs vienmēr», «Dadzis» un «Gājputniem» radītas, sadarbojoties ar mūziķiem Renāru Kauperu, Aleksi Luriņu un tekstu autoru Ingu Bērziņu.

Albuma producents ir Krišjānis Geidāns, ierakstu inženieris Rūdolfs Budze, albumu māsterējis Raiens Smits (Ryan Smith) «Sterling Sound» un Ģirts Laumanis «Hodila Studios». Albuma ieraksts veikts tepat Latvijā studijās «Sound Division», «Mute» un «Anson’s Lab».

Līdz šim klausītājiem nodoti un mūzikas topus iekarojuši divi albuma singli – «Pastnieks» un «Tepat».

Albums no 18. oktobra pieejams tirdzniecības vietās visa Latvijā, www.ekase.lv un iTunes.

Pateicoties tam, ka lielākā daļa biļešu uz «Arēna Rīga» 14. februāra koncertu ir izpārdotas, līdz ar jaunā albuma iznākšanu tiek izziņots papildkoncerts 15. februārī.

Biļetes uz papildkoncertu no šodienas iespējams iegādāties www.ekase.lv un t/c Spice informācijas centrā. Tāpat kā iepriekš, pirmās tūkstoš stāvvietu biļetes nopērkamas par īpašo cenu 15 eiro. Uz koncertu nopērkamas arī sēdvietas (20-35 EUR) un biļetes invalīdiem. Bērniem līdz 5 gadu vecumam vecāku pavadībā, neaizņemot atsevišķu sēdvietu, ieeja bez maksas. Bērniem no 5 gadu vecuma nepieciešama ieejas biļete.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu