Mūzikas namā «Daile» notiks pasaules mūzikas festivāla «Porta» atklāšana

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Krūmiņš

Šodien mūzikas namā «Daile» notiks 16.pasaules mūzikas festivāla «Porta» atklāšana, informēja festivāla pārstāve Ilze Apsiņa.

Festivāla atklāšana uzticēta Latvijas etnodžeza pārstāvei Elzai Rozentālei. «Man prieks atkal atgriezties pēc vairākiem gadiem uz festivāla «Porta» skatuves, bet šoreiz, prezentējot tieši sevis radīto mūziku un savu etnodžeza grupu «Bur Mani», kur kopā ar sitaminstrumentālistu Kasparu Kurdeko, kontrabasistu Tomu Poišu un ģitāristu Kasparu Vizuli ietērpjam zināmas un jaunas tautasdziesmas savā oriģinālskanējumā,» skaidroja Rozentāle.

Divās nedēļas nogalēs festivāls muzikālajā vērienīgumā aptvers teju visus pasaules kontinentus un ļaus klausītājiem izbaudīt latviskā skanējuma mijiedarbību ar afrikānisko, grieķisko, armēnisko un brazīlisko.

No Latvijas puses festivālā varēs izbaudīt Rozentāles, Ralfa Eilanda, jaunā latviešu projekta «Brāļi un māsas», kā arī īpašā festivāla viesa - «Shipsea» - muzikālo sniegumu.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu