Pieci.lv veido pašmāju dziesmu izlasi «Pilnīgs simts»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/KarmenaStepanova

Gatavojoties Latvijas Republikas proklamēšanas dienai 18. novembrī, top ikvienam pieejama Latvijas oriģinālmūzikas dziesmu izlase, lai valsts svētkus varētu svinēt ar Latvijas mūziku. Dziesmu izlasi veido Latvijas Radio 5 sadarbībā ar Latvijas valsts simtgades biroju. No šī gada 2. novembra līdz 8. decembrim raidījumā «Pilnīgs vakars» būs klausāma jauna rubrika «Pilnīgs simts», kas ēterā skanēs plkst.21.45 no svētdienas līdz ceturtdienai, stāstot par pašmāju mūzikas klasikas un nesen radītajām mūzikas pērlēm.

Rubrikā skanēs dziesmas, kas bijušas kopā ar cilvēkiem Latvijas vēstures līkločos, dziesmas, kas skaļi dziedātas ielās, talkās un autobusu ekskursijās vai klusu savējo lokā, pie kurām dejots ballītēs, kas pierakstītas savulaik populārajās dziesmu kladēs. Mūziku papildinās plašāks stāsts par mūziķiem, dziesmu autoriem un konkrētā laika notikumiem Latvijā un pasaulē. Rubrikas, ko vadīs Latvijas Radio 5 ētera cilvēki Aleksis Vilciņš un Karmena Stepanova, mērķis ir stāstīt par mūziku, kas radīta Latvijā - piemirstu vai nesaprastu, pretrunīgi vērtētu vai ļoti iecienītu un mīlētu.

Dziesmu izlases veidošanā Latvijas Radio 5 mūzikas redakcija aicina iesaistīties arī klausītājus, nosaucot sev un Latvijai īpašu dziesmu: ej.uz/PilnigsSimts un pievienojot īsu stāstu par to, kāpēc tieši šī dziesma ir nozīmīga un būtu iekļaujama dziesmu izlasē.

ej.uz/PilnigsSimts

Tuvojoties Latvijas valsts simtgadei, ikviens Latvijā un pasaulē valsts svētkos ir aicināts klausīties Latvijas mūziku. Lāčplēša dienā, 11. novembrī, Latvijas Radio 5 mājaslapā Pieci.lv un mobilajā lietotnē, kā arī mūzikas straumēšanas vietnē Spotify tiks publicēts dziesmu saraksts.

Savukārt vairāk nekā 50 klubos un izklaides vietās visā Latvijā un ārvalstīs norisināsies «Simtgades klubu nakts», ko ierosinājusi Latvijas valsts simtgades Jauniešu rīcības komiteja. Tās ietvaros naktī no 18. uz 19. novembri klubos skanēs iemīļota pašmāju mūzika jau ierastā izpildījumā, kā arī jaunās un vēl nedzirdētās skaņās, kuras papildinās VJ Oore veidotās video projekcijas.

Latvijas valsts simtgades svinības notiks laikā no 2017. gada līdz 2021. gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir «Es esmu Latvija», akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu