Koncertzālē «Cēsis» Jansones un DJ Monsta jaunā koncertprogramma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 12. novembrī, plkst. 19, koncertzālē «Cēsis» gaidāms koklētājas Laimas Jansones un DJ Monsta (Uldis Cīrulis) koncertprogrammas «Zeme» pirmatskaņojums. Jaunās programmas atskaņojums Cēsīs būs vienīgais Latvijā pirms koncerttūres Japānā.

Laima Jansone un DJ Monsta ir mūziķi, kuri gan savā solo darbībā, gan kopsadarbībā aizvien drosmīgāk šķērso žanru un tehnoloģiskās robežas. Mūzikā, tās skanējumā, reizēm Laimas Jansones kokle var skanēt tik ritmiski kā pieredzējuša DJ sets, savukārt DJ reizēm spēlējas ar tik izteiktiem minimālisma līdzekļiem, kā ūdens lāsēm, kopā radot neparastu un reizēm negaidītu skanējumu.

Koncerta kompozicionāli muzikālais stāsts ir saruna ar Zemi - mūsu zemi Latviju, par tās dabas skaņām un tautas mūziku. Stāsts par pasaules zemēm, kuras iedvesmojušas mūzikai. Koncertā klausītājiem būs iespēja dzirdēt mūsdienīgi interpretētas tautas dziesmu tēmas un oriģinālskaņdarbus, ko Laima Jansone atskaņos gan uz elektroakustiskās, gan tradicionālās Latgales kokles.

«Zeme ir mūsu mājas, patvērums, taču tajā pašā laikā, tā ir dzīva būtne, kura runā strauta, jūras, vēja, koku lapu, lietus, ripojošu oļu un citu skaņu valodā. Bieži vien cilvēki to sauc par klusumu. Es šajā klusuma harmonijā redzu sarežģītu sistēmu, ar dažādu likumu pilnu lietu kārtību, kas pastāv jau miljoniem gadu. Katrā zemē, daba skan savādāk, un tas ir sadzirdams tradicionālajā mūzikā,» par jauno koncertprogrammu un saviem iedvesmas avotiem stāsta mūziķis Uldis Cīrulis.

Īpaši šim koncertam tiks iekārtota arī koncertzāles «Cēsis» Lielā zāle – skatuve atradīsies parterā vidū un skatītāju sēdvietas būs izvietotas tai visapkārt, radot tuvības un kamermuzicēšanas atmosfēru.

Pirms koncerta plkst. 18 interesenti aicināti uz «Pirmskoncerta sarunu» koncertzāles Kamerzālē. Sarunu ar Laimu Jansoni par jaunās koncertprogrammas ideju, iedvesmas avotiem un atskaņojuma niansēm vadīs LR «Klasika» personība Liene Jakovļeva.

Biļetes uz koncertu nopērkamas koncertzāles «Cēsis» kasē, «Biļešu Paradīzes» tirdzniecības vietās un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu