Jāņa Šipkēvica un Gata Zaķa projekts «Dora» izdos plati

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunu improvizētas eksperimentālās mūzikas albumu radījuši Jānis Šipkēvics un Gatis Zaķis. Projekta «Dora» vinilplate nāks klajā jau pēc mēneša un tiks pirmatskaņota Rīgā 28. un 29. decembrī Kaņepes kultūras centrā.

«Dora» ir divu cilvēku skaņu laboratorija, kurā spēkus apvienojuši mūziķis Jānis Šipkēvics (Shipsea, Instrumenti) un viņa domubiedrs - mūziķis un producents Gatis Zaķis (The Mundane, Instrumenti).

Projekta «Dora» līdzšinējo eksperimentu ierosmes pamatā ir bijuši kopdarbi mijiedarbībā ar citām mākslas formām - teātri, vizuālo mākslu, video - islandiešu mākslinieces Berglindas Jonas Hlinsdotiras kustīgās skulptūras un skaņu instalācijas «Stitching and Mending» un «The Changing Room» Reikjavīkā, Oslo un Viļņā, mūzika Māras Ķimeles izrādei «Aspazija» JRT, Kristapa Epnera video darbs «Vingrinājumi» galerijā Noass u.c.

2016. gada decembrī dienas gaismu ieraudzīs «Dora» pirmais albums «Two Sides», kurš dzīvā izpildījumā savu pirmatskaņojumu piedzīvos divos koncertos Rīgā, Kaņepes kultūras centrā.

Biļetes pieejamas ekase.lv

www.ekase.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu