Sociālajos tīklos asa reakcija par 30 000 piešķiršanu «Līvu» albumam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto no grupas arhīva

Lai arī kultūras ministre Dace Melbārde izteikusies, ka atbalsta grupas «Līvi» albuma finansēšanu ar 30 000 eur, sabiedrības reakcija, tostarp citu mūziķu un mūzikas industrijas darbinieku reakcija nav tik viennozīmīga. Šobrīd jau zināms, ka ar iecderi izveidot kultūrvēsturisku fotoalbumu par grupas «Līvi» darbību pie Kultūras ministrijas un deputātiem vērsusies kustības «Bildes» vadītāja Tija Auziņa, taču, kā ziņo LETA, šobrīd valsts budžeta projektā tomēr vairs netiek plānots piešķirt līdzekļus šim albumam.

Visticamāk, «Līvi» būtu pelnījuši biogrāfisku grāmatu, kas bagātināta ar fotogrāfijām, taču vai tas tiešām izmaksā 30 000?

Kritiski komentāri adresēti arī nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK.

«30 000 Līvu albumam un 42 000 Iļģu koncertam no manas nodokļu maksātāja naudas? Man neskauž, bet kāds ir pamatojums!? Albumi būs par velti un ieeja Arēnā uz Iļģu koncertu arī būs bez maksas? Jeb kāpēc visi liek iekšā savu naudu un riskē ar savu muguru, izdodot albumus un rīkojot koncertus, bet šiem izredzētajiem jau pašā startā ir peļņa, vēl nepārdodot nevienu kaseti un nenotirgojot biļeti? 30 000 EUR par albumu, kur visas dziesmas sen jau ir ierakstītas, - ripa būs no platīna un grāmata no papirusa vai kas?» sašutis ir mūzikas koncertu rīkotājs un reperis Kaspars Jansons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu