Klajā nāk Šipkēvica un Zaķa skaņu laboratorijas «Dora» albums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 7. decembra mūzikas veikalos Latvijā, kā arī tiešsaistē iTunes pieejams albums «Two Sides», kuru radījuši projekta «Dora» dalībnieki - mūziķis Jānis Šipkēvics (Shipsea, Instrumenti) un viņa domubiedrs - mūziķis un producents Gatis Zaķis (The Mundane, Instrumenti).

Skaņuplate «Two Sides» tapusi divu gadu garumā, mijiedarbībā ar dažādām vizuālās mākslas disciplīnām - kino, teātri (Kristaps Epners, Māra Ķimele), kā arī radot skaņu skulptūras tandēmā ar islandiešu mākslinieci Berglindu Jonu Hlinsdotiru.

Ieraksts izdots sadarbībā ar fondu «Mākslai vajag telpu». «Fonds «Mākslai vajag telpu» ar šīs vinila plates izdošanu aktualizē dažādu mediju izmantojumu laikmetīgajā mākslā, kuriem pieskaitāma arī skaņu māksla. Skaņu laboratorija Dora, nojaucot robežas un veidojot starpdisciplināras saites, strādā tiešā mijiedarbībā ar citām mākslas disciplīnām - teātri un vizuālo mākslu. Plates izdošana ir būtisks notikums arī fonda darbībā, jo ir pirmais atbalstītais mūzikas projekts, apliecinot fonda atbalstu dažādām mākslas norisēm Latvijā,» atklāj fonda vadītāja Katrīna Jaunupe.

Foto: Publicitātes foto

Albumā iekļautas 10 kompozīcijas, pamatā instrumentāli darbi, bet vokālajām kompozīcijām tekstus radījusi B.J.Hlinsdotira. Dzīvā izpildījumā «Two Sides» materiālu Rīgā būs iespēja dzirdēt divos koncertos 28. un 29. decembrī Kaņepes Kultūras centrā.

www.ekase.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu