Video: populāri mūziķi izdzied senus latviešu stāstus mūsdienu skanējumā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties Ziemassvētkiem, TVNET sadarbībā ar mobilo televīziju LMT Straume piedāvā noklausīties trīs jaunas dziesmas sen zināmām un tautā iemīļotām pasakām – «Sprīdītis», «Dullais Dauka» un «Pasaki par vērdiņu». Dziesmas izpilda Aija Vītoliņa, Elza Rozentāle un grupa «Dziļi violets».

Teju par folkloru kļuvušo pasaku gudrības ir ietītas 21. gadsimta vārdos un mūsdienīgā skanējumā, atspoguļojot Annas Brigaderes, Kārļa Skalbes un Sudraba Edžus literāro darbu pamācošos vēstījumus. Dziesmas ir veidotas karaoke versijās, lai ikviens var dziedāt līdzi un radīt svētku noskaņu kopā ar ģimeni, draugiem un kolēģiem.

Dziesma «Sprīdītis», ko izpilda grupa «Dzili violets», ir vecais, labais stāsts par pasaules izzināšanu un laimes zemes meklēšanu mūsdienīgā versijā.

«Pasaka par vērdiņu» ir dziesma, kas aicina saskatīt būtisko savās vēlmes un darbos. Tās izpildītāji - Aija Vītoliņa un grupa «Dziļi violets».

Bet dziesmā «Dullais Dauka», ko izpilda Elza Rozentāle kopā ar grupas «Dziļi violets» māksliniekiem, tiek atgādināta senā patiesība par mūsdienās tik nepieciešamo jaunatklāšanu.

«Sprīdīša», «Pasakas par Vērdiņu» un «Dullā Daukas» muzikālo stāstu karaoke versijas pieejamas arī mobilajā televīzijā LMT Straume - lietotnē un internetā: http://straume.lmt.lv/lv/video-saraksts/svetki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu