«Knīpas un knauķi» izdod 45. jubilejas gada disku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

9. decembrī plkst. 15 Tautas tērpu centrā «Senā klēts» (Rātslaukumā 1) notiks bērnu vokālā ansambļa «Knīpas un knauķi» 45. jubilejas gada diska «Ar vilciņu Rīgā braucu» prezentācija. «Knīpas un knauķi» savā 45. jubilejas gadu ir laimīgi ievadīt un nu jau pavadīt ar skanīgajām, dzīvespriecīgi rotaļīgajām un sirsnīgi saviļņojošām Andra Sējāna 11 oriģināldziesmām un latviešu tautasdziesmu apdarēm.

Diska ieskaņošanā kopā ar «Knīpas un Knauķi» mazajiem dziedātājiem piedalījušies tādi atskaņotājmākslinieki kā Reinis Sējāns, Andris Sējāns, Anrijs Grīnbergs, Liene Sējāne, Roberts Rasa, Agnese Kanniņa – Liepiņa, Artūrs Gailis, Kārlis Klotiņš un citi. Solisti: Kārlis Mūrnieks, Eremijs Sējāns, Elizabete Štoma, Katrīna Mūrniece, Annemarija Šmite, Everita Sējāne.

Bērnu vokālais ansamblis «Knīpas un knauķi» jau kopš 1971. gada un ar pirmo vadītāju Irēnas Veinbergas, Silvijas Ērgles iedibinātu tradīciju blakus skaisti dziedātmācīšanai vienmēr iedvesmojis komponistus radīt jaunu un kvalitatīvu repertuāru par prieku klausītājiem Latvijā, Francijā, Austrijā – kur vien «Knīpas un Knauķi» viesojās. Šo tradīciju attīstīja arī nākamās ansambļa vadītājas Vita Siliņa, kas arī pati rakstīja mūziku bērniem, un Edīte Putniņa. Kopš 2008. gada vokālā ansambļa vadības groži nodoti drošās rokās, kad Edītei Putniņai pievienojās Sanita Sējāne un Jonita Štoma.

Andris Sējāns (1978) pazīstams kā dziedātājs, aranžētājs, mūzikas autors, producents un diriģents. Kopš 2010. gada viņš ir arī mūzikas izdevniecības Musica Baltica izpilddirektors un viens no bērnu mūzikas un dzejas projekta «Brīnumskapis» dalībniekiem. Kopš 2011. gada Andris Sējāns piedalās muzikāli zinātniskā projekta «Dabas koncertzāle» īstenošanā. Nozīmīgas mākslinieciski radošas virsotnes sasniegtas vokālās grupas «Cosmos» sastāvā.

Pirms «Ar vilciņu Rīgā braucu» diska prezentācijas notiks Marutas Grasmanes grāmatas «Latvieša cimdi» tulkojumu vācu, norvēģu un japāņu valodās atvēršanas svētki.

Pasākumā ieeja bez maksas.

Disks izdots pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda un AS «Latvijas Valsts meži» atbalstam

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu