«Iļģi» aicina uz saulgriežu koncertiem un izdod «Vilku»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ēriks Gailis/TVNET

Kaut arī ārā trūkst Ziemassvētkiem tik raksturīgā baltuma, lai sagādātu klausītājiem gaišu svētku sajūtu, grupa «Iļģi» aicina uz tradicionālajiem ziemas saulgriežu koncertiem, kas jau vairāk nekā 10 gadus pulcē gan «Iļģu» daiļrades mīļotājus, gan tos, kam tuvas latviešu gadskārtu tradīcijas.

Grupa «Iļģi» savā ilgajā muzicēšanas laikā pierādījusi – tradicionālā mūzika var būt sena un mūsdienīga vienlaikus. Tā saplūst ar citiem mūzikas žanriem, mainās skanējumā, tomēr savā kodolā un dziļākajā būtībā saglabā ko dziļi latvisku un trauslu.

Šogad koncertiem sagatavotas īpašas programmas – tajās skanēs arī jaunās kompozīcijas no decembrī gaidāmā Iļģu albuma «Tur kur mīti» un klausītāju jau iemīļotas dziesmas.

Svētdien, 18. decembrī, grupa «Iļģi» atgriežas vietā, kur savulaik tā radusies kā folkloras ansamblis - kultūras centrā «Iļģuciems». Plkst. 14 un 18 īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem uz koncertprogrammu «Vilks un kaza», kurā būs iespēja arī izdancoties Rīgas Danču kluba vadībā un iet rotaļās kopā ar Zoju Heimrāti.

Tā kā pēc astronomiskā kalendāra šogad ziemas saulgrieži iestājas dienvidū, nu jau par tradīciju kļuvušais «Iļģu» Ziemas saulgriežu nakts koncerts notiks vēlā vakarā – trešdien, 21. decembrī, pulksten 21.00 Rīgas Tehniskās universitātes Lielajā aulā Kaļķu ielā 1.

Pirms vēl jaunais albums «Tur kur mīti» nonācis pie interesentiem, piedāvājam noklausīties singlu «Vilks».

Ilga Reizniece stāsta: «Decembris senajiem latviešiem bijis Vilka mēnesis. Arī lielā daļā Ziemassvētku rotaļu galvenie tēli ir Vilks un Kaza jeb Tumsa un Gaisma. Pirms sākas jauns gaismas gads, ir jāpieņem un jāizdzīvo tumsa... Ja nebūtu tumsas, nebūtu iespējams sajust gaismas atgriešanos – ceļu uz vasaras saulgriežiem».

Biļetes uz koncertiem «Biļešu paradīze» tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu