Kur viņi ir tagad? Grupa «Mixeri»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no sociālajiem tīkliem

Lai atgādinātu par kādām sen piemirstām dziesmām un mūziķiem, piedāvājam jaunu rubriku - «Kur viņi ir tagad?». 80. un īpaši 90. gados populārajā mūzikā, pateicoties mūzikas kanāliem un mūzikas kompāniju centieniem, maisam gals bija vaļā un mūzikas topus iekaroja daudzi jauni mūziķi, taču likumsakarīgi, ne visi kļuva par A klases zvaigznēm. Daži «atzīmējās» ar vienu, diviem veiksmīgiem singliem un drīz pazuda. Protams, ne jau bez vēsts... pazuda tikai no hitparādēm, pakāpeniski izgaistot arī no mūsu atmiņām, taču reizēm, izdzirdot radio kādu senu dziesmu, pie sevis nodomājam - kas tas bija par mākslinieku? Un ar ko viņš nodarbojas tagad? Viena no spilgtākajām parādībām 90. gadu pašmāju deju mūzikā bija puišu grupa «Mixeri».

Tieši pirms divdesmit gadiem pašmāju popmūzikā ar grāvēju «Esi reāls» debitēja jauna puišu grupa «Mixeri». To veidoja tolaik populārās grupas «100. debija» deju grupas dalībnieki - rīdzinieki Raivo Andersons un Jānis Kalniņš, kā arī dobelnieks Uldis Zīle un Edgars Rubenis no Jēkabpils.

«Jau «100. debijas» aktīvās darbības laikā bija uzkrītoši pamanāma deju grupas dalībnieku «patikšana» publikai, īpaši jaunu meiteņu vidū, kas bija par iemeslu domai «100. debijas» radošas pauzes laikā līdz 1999. gadam no šīs deju grupas veidot tajā laikā pasaulē populārā formāta boy band grupu,» tā laika notikumus atminas «100. debija» solists un producentu apvienības «Aktiv Music» dibinātājs Agris Semēvics.

Mixeri dejo grupas "100 debija" koncertā
Mixeri dejo grupas "100 debija" koncertā Foto: no sociālajiem tīkliem

Tiesa, par grupas pirmo singlu kļuva pasaulē populārās projekta «Withe Town» dziesmas «Your Woman» kaverversija latviešu valodā, tam sekoja «Mixeru» koncerti un debijas albums «Esi reāls», kas klajā nāca 1997. gada 7. novembrī.

Tā tapšanā piedalījās Modris Skaistkalns, Gatis Stūrnieks (Duets «Divi»), Ilze Kalve (Pamatinstinkts), Lotars Lodziņš, Linda Feldberga (Linda Leen), Roberts Gobziņš un Agris Semēvics. Tieši Gobziņa un Semēvica vārdi ir dziesmas «Esi reāls» pamatā.



1999. gadā izdots otrs albums «Neaizliedz sev neko», kas Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu «Labākais deju albums», taču, gadsimtam aizejot, mainās arī tendences mūzikas industrijā un boibendu formāts lēnām zaudē aktualitāti. «Mikseru» pēdējais koncerts notiek 2000. gada 30. septembrī Alūksnē, un katrs no jaunekļiem dodas savā virzienā.

Šodien «Mixeru» puiši darbojas katrs savā jomā. Raivo Andersons ir plaša profila brīvmākslinieks, kurš darbojas kā horeogrāfs, pasākumu režisors un to tehniskais nodrošinātājs. Uldis Zīle strādā par video montāžas režisoru. Edgars Rubenis darbojas celtniecības un telpu interjera jomā, savukārt Jānis Kalniņš var saremontēt jebkuru auto.

Tagad: Uldis Zīle, Edgars Rubenis un Jānis Kalniņš
Tagad: Uldis Zīle, Edgars Rubenis un Jānis Kalniņš Foto: no sociālajiem tīkliem

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu