Konferencē «Eurosonic Norderslag» Latviju pārstāvēs «Bandmaster» un «Dagamba»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Groningenā, Nīderlandē, gaidāmajā mūzikas industrijas festivālā un konferencē «Eurosonic Nooredslag 2017» Latviju pārstāvēs elektroniskās mūzikas projekts «Bandmaster» un eklektiskā mūzikas grupa «Dagamba». Kā informē Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/Latvijas Mūzikas eksports izpilddirektore Agnese Cimuška, ikgadējo pasākumu, kas šogad norisināsies no rītdienas, 11. janvāra, līdz 14. janvārim, veido mūzikas konferences «Eurosonic» un pilsētas festivāla «Eurosonic Norderslag» apvienojums, kurā pulcējas dalībnieki gandrīz no visām Eiropas valstīm.

Katras dienas programmā iekļautas gan dažādas industrijas profesionāļu lekcijas, diskusijas un tikšanās, gan vakara daļā - ievērojams skaits koncertu vairāk nekā desmit norises vietās.

Pēc Cimuškas paustā, «Eurosnic Norderslag» ir vadošā un būtiskākā šāda veida konference Eiropā, kas daudziem mūziķiem paver plašas tālākās darbības iespējas.

Latviju pārstāvošo grupu «Bandmaster» 2014. gadā izveidoja elektroniskās mūzikas producenti «DJ Rudd» un Andis Ansons, kā arī hiphopa māksliniece Viņa jeb Zelma Jēgere. Līdz šim grupa izpelnījusies uzmanību ar kvalitatīvi producētu popmūziku elektroniskās mūzikas stilistikā.

Savukārt 2011. gadā dibinātā apvienība «Dagamba», kuru veido internacionāls sastāvs, bet vada čellists Valts Pūce, klausītāju interesi piesaistījusi ar savām ekspresīvajām interpretācijām. «Dagamba» skanējumu veido čelli, klavieres un perkusijas, bet repertuāru - klasiskās mūzikas, pasaules mūzikas, roka un popa skaņdarbi.

Pērn, kad konferences uzmanības centrā bija Centrālās un Austrumeiropas valstis, Latviju «Eurosonic Norderslag» pārstāvēja «Momend», «The Big Bluff» un «Carnival Youth».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu