Bītmeikers Oriole izdod «The Mushroom Music Vol. 4»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Māris Dejus

Izdevniecība «Dirty Deal Audio» ziņo, ka 14. janvārī virtuālā un CD (Skaņu mežš/Shape Platform) albumā formā bītmeikers un mūzikas producents Uģis Vālodze (Oriole) izdevis savu jau 4. muzikālo ceļojumu - skaņdarbu apkopojumu - no sērijas «The Mushroom Music Vol. 4».

Pirmais un otrais šīs sērijas ieraksts gaismu ieraudzīja 2011. gadā, pievēršot sev samērā plašu uzmanību vietējās mūzikas aprindās ar netradicionālu skanējumu un drosmīgu eksperimentālo vilni. Tiem 2013. gadā pievienojās «The Mushroom Music Vol. 3», turpinot vest klausītāju astrālā ceļojumā pa abu pirmo daļu iemīto taku.

Albumā iekļautas 18 krāsainas kompozīcijas.

«Tās ir tieši tās noskaņas, kuras vēlos akcentēt savā mūzikā. Sēņu mūzika ir brīva un bez robežām. Tā ir hiphopa eksperimentālā psihedēlija,» tā izsakās pats Oriole.

Pie sēņu mūzikas ceturtās daļas strādāts divu gadu garumā. Lai gan ar pārtraukumiem, bet darbs noritējis intensīvi, it īpaši pēdējā pusgadā, kad savilkti pēdējie kontrasti, veikts māsterings un galīgā apstrāde. Relīzes radīšanā izmantots Frooty Loop's, atsevišķas relīzi vienojošas detaļas iespēlētas uz analogajiem sintezatoriem. Radot materiālu, Oriole iedvesmu smēlies Paul White, Flying Lotus darbos un rokmūzikas grupu psihedēliskajās ģitārspēlēs.

«Tāds pamatā arī ir sēņu mūzikas koncepts. Savu dzīvi, domas un sajūtas es pārtulkoju mūzikā. Ja es būtu rakstnieks, es noteikti rakstītu tādu pašu grāmatu. Sēņu mūzika ir manis piedzīvotais konkrētā laika posmā. Tā ir kā mana dienasgrāmata,» tā Oriole.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu