Barikāžu aizstāvju atceres dienā uzstāsies «Vilki»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ar vīru kopas «Vilki» koncertu «Latviskais gars» 20. janvārī plkst. 19.00 RKTMC «Mazā ģilde» Lielajā zālē visi aicināti atcerēties 1991. gada barikāžu aizstāvjus. Koncerta ietvaros «Vilki» muzikāli izstāstīs karavīra dzīves stāstu, tādējādi nododot pasākuma apmeklētājiem visnotaļ bagātīgo kultūras mantojumu, kas jo īpaši dzīvo noklusētajās karavīru dziesmās un stāstos.

Vīru kopas «Vilki» repertuāra pamatā ir karavīru dziesmas no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām. Dziesmas repertuāram tiek meklētas E. Melngaiļa, A. Jurjāna, J. Vītoliņa, A. Krūmiņa savāktajos latviešu tautas mūzikas materiālos, bet lielu daļa I pasaules kara latviešu strēlnieku, brīvības cīņu, II pasaules kara latviešu leģionāru un nacionālo partizānu dziesmas ir pierakstītas no šo cīņu dalībniekiem. Kopas sastāvā darbojas vīri, kuriem tuva karavīra dzīvesziņa. Kopas dalībnieki daļu savu tērpu ir gatavojuši paši: šuvuši kreklus, vamžus un apavus, kaluši rotas. Arī daļa seno mūzikas instrumentu ir pašu gatavoti. Tērpi izgatavoti pētot arheoloģiskajos izrakumos Latvijā atrastos 10.–13.gs. tērpu fragmentus un etnogrāfiskos materiālus.

Barikāžu aizstāvju atceres dienas koncertu «Latviskais gars» organizē RKTMC «Mazā ģilde» ar Rīgas domes Izglītības, Kultūras un Sporta departamenta atbalstu.

Ieeja koncertā bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu