Festivālā «Zobens un lemess» uzstāsies arī «Batushka» un «Heidevolk»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Festivālā «Zobens un lemess», kas norisināsies no 7. un 8. jūlijā Viesītes novada Lonē, somu smagā metāla apvienībai «Amorphis» pievienosies poļu ortodoksālā metāla apvienība «Batushka», kā arī folkmetāla grupa no Nīderlandes «Heidevolk», informē festivāla pārstāvis Valdis Bērzvads.

Pēc viņa paustā, kaut arī grupas «Batushka» nosaukums ir atsauce uz pareizticīgo baznīcu, kā arī apvienības dziesmu tekstos rodamas tiešas atsauces uz liturģiskajiem dziedājumiem, par kristīgā metāla pārstāvjiem uzskatīt viņus būtu neapdomīgi. Tieši otrādi, grupa apgalvo, ka īsteni pareizticīgo draudi bijuši par iemeslu, kāpēc «Batushka» mūziķiem nācies atcelt koncertus gan Krievijā, gan Baltkrievijā, stāsta Bērzvads.

Savukārt nīderlandieši «Heidevolk» savā mūzikā apvieno pagānu dzīvesziņu, metāla mūzikas spēku un tautas lepnumu, spēlējot melodiski bagātīgu un enerģisku folkmetālu. Savas muzikālās tēmas viņi smeļas dabas norisēs, ģermāņu mītiskajā pasaulē un holandiešu daudzšķautņainajā vēsturē, norāda Bērzvads.

Tāpat festivāla uzstāsies vairākas pašmāju apvienības - folkmetālisti «Green Novice», progresīvā «black metal» pārstāvji «Eschatos» un Latgales roka metālists «Sovvaļnīks». Spēlēs arī atmosfēriskā «black metal» izpildītāji no Igaunijas «Thou Shell of Death».

Festivāls «Zobens un Lemess» piedāvās Latvijas un ārzemju mūziku, kuras raksturojumā iederas atsauces uz tautas folkloru, kā arī smagnējs skanējums.

2017. gadā festivālā uzstāsies gan pazīstami un atzīti mūziķi, gan jaunākas grupas, kas daudziem var kļūt par atklājumu, stāsta rīkotāji. Tāpat festivālā notiks seno amatnieku meistarklases, apmeklētāji varēs nolūkoties vēstures rekonstrukcijas klubu piedāvātos cīņu paraugdemonstrējumos un vērot krāšņas uguns skulptūras.

Biļetes uz festivālu var iegādāties vietnē «Ticketshop.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu