Atvadīšanās no mūžībā aizgājušā kordiriģenta Gido Kokara notiks ceturtdien

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Atvadīšanās no pagājušajā nedēļā mūžībā aizgājušā kordiriģenta Gido Kokara notiks ceturtdien, 16.martā, vēsta laikraksts «Diena».

Uz publisko atvadīšanos no leģendārā mākslinieka ļaudis varēs pulcēties no plkst.14 līdz 16 koncertzālē «Ave Sol».

Kā ziņots, Kokara dzīve šai saulē izbeidzās 9.marta vakarā.

Kokars dzimis 1921.gadā un pērn 17.augustā svinēja savu 95 gadu jubileju. Viņš sava mūža laikā strādāja ar vairākiem koriem, tostarp ilgus gadus bija tautas kora «Daile» un Bauskas rajona skolotāju kora «Daina» mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents.

Tāpat kordiriģents bija Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas goda profesors. Kokars strādāja Mūzikas akadēmijā kopš 1961.gada - no 1961. līdz 1972.gadam viņš bija akadēmijas vecākais pasniedzējs, no 1972. līdz 1983.gadam - docents, savukārt kopš 1983.gada Kokars bija Mūzikas akadēmijas profesors.

Kokars bija arī vairākkārtējs Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku, Bauskas rajona koru, Skolotāju koru salidojumu, Rīgas Latgales priekšpilsētas koru, Jūrmalas pilsētas koru un Latvijas Skolu jaunatnes Dziesmu svētku virsdiriģents.

Kordiriģents arī apbalvots ar valsts augstāko apbalvojumu - Triju Zvaigžņu ordeni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu