«Iļģi» izziņo lielkoncerta «Spēlēju. Dancoju. Dejoju» deju kolektīvus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Postfolkloras grupa «Iļģi» izziņojusi deju kolektīvus, kuri papildinās apvienības pastāvēšanas 35. gadadienas lielkoncertu «Spēlēju. Dancoju. Dejoju», kas gaidāms 14. maijā «Arēnā Rīga».

Vērienīgais uzvedums noritēs divās daļās. Pirmajā daļā piedalīsies bērnu deju kolektīvi «Auseklītis» (Rīga), «Dzintariņš» (Rīga), «Teiksmiņa» (Rīga), «Zelta sietiņš» (Rīga), jauniešu deju ansambļi «Daiļrade» (Rīga), «Dancis» (Rīga), «Līgo» un «Līgo studija» (Rīga), «Rotaļa» (Rīga), «Zīle» (Ķekava), vidējās paaudzes deju kolektīvi «Dancis» (Rīga), «Līgo» (Rīga), «Mana rotaļa» (Rīga) un Teiksma (Rīga), kā arī senioru deju kolektīvi «Baltābele» (Garkalne), «Ozolnieki» (Ozolnieki), «Sidrabaine» (Ķekava) un «Tacis» (Carnikava). Savukārt lielkoncerta otrajā daļā skatītājus priecēs deju skolas «Dzirnas» un TDA «Vektors» dalībnieki.

«Esmu priecīgs un pagodināts ar «Dzirnu» un «Vektora» dejotājiem veidot «Iļģu» jubilejas koncerta otro daļu. Ir patīkami, ka pirms divpadsmit gadiem veidotā kompozīcija izcilajiem, prasīgajiem un talantīgajiem «Iļģu» muzikantiem ir palikusi labā atmiņā, un vēl lielāks prieks par to, ka savu 35 gadu veikuma jubilejas koncertu viņi vēlas noslēgt tieši ar «Spēlēju. Dancoju». Arī es šo darbu esmu ielicis savu labāko un spilgtāko piedzīvojumu glabātuvē.

Mēs pacentīsimies parādīt neaizmirstamākos un spilgtākos vecās horeogrāfijas momentus un papildināsim tos ar šā brīža skatījumu. Šī ir reize, kad atkal varam pārdzīvot toreiz gūtās emocijas,» stāsta Agris Daniļevičs, kurš unikālā pasākuma ietvaros «Arēnā Rīga» daļēji atjaunos savulaik skolēnu Dziesmu un deju svētkos izrādīto iestudējumu.

Lielu paldies sakām mūsu atbalstītājiem – LR Kultūras ministrijai, Valsts kultūrkapitāla fondam un Rīgas domei, kā arī informatīvajiem atbalstītājiem – Latvijas televīzijai, Radio SWH, žurnālam «9vīri», laikrakstam «Diena» un «JCDecaux».

Biļetes uz lielkoncertu pieejamas «Biļešu servisa» kasēs un internetā. Pensionāriem, bērniem un invalīdiem ratiņkrēslos kopā ar pavadoņiem pieejamas atlaides.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu