Vāvere piedāvā grāmatas audiopielikumu «Šūpuļdziesmu radio»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Klāss Vāvere straumēšanas vietnes «Spotify» krātuvē publiskojis audioprogrammu «Šūpuļdziesmu radio» ar mūziku, kas iedvesmojusi viņa nesen izdoto grāmatu «Šūpuļdziesmas pieaugušajiem» (apgāds Mansards). Tajā ietilpst 333 skaņdarbi no 29 klasiskiem roka, popa un džeza albumiem, kam bijusi liela nozīme vairāku paaudžu un paša K. Vāveres dzīvē – grāmatas ievadā tie raksturoti kā «Dzīves mirkļi no ABBA līdz Ziggy Stardust».

K. Vāvere: «Pleiliste bija paredzēta manai un dažu draugu lietošanai, taču, kad kaimiņiene Džeinija (tā kā dzīvojam pusotru metru platā ielā, viņa labi zina manu dienišķo repertuāru), kuras jaunība pagājusi 70., 80. gadu ASV, paziņoja, ka arī viņai daudzas no šīm dziesmām saistās ar ko personīgu, sapratu, ka šī mūzika ir universāla vērtība, ko arī citiem var būt interesanti atsvaidzināt atmiņā. Kad pajautāju, kā Džeinijai patīk Raimonda Paula «Zilā», viņa teica, ka tā atgādinot skolas laiku un Tomu Džonsu.»

«Šūpuļdziesmu radio» dzirdami Pink Floyd, Led Zeppelin, The Beatles, Bobs Dilans, Toms Veitss, Džons Lenons, Ēriks Kleptons, Nīls Jangs, Džo Kokers, ABBA, Raimonds Pauls, Pērkons, Eltons Džons, Džons Koltreins, Deivids Bovijs u.c.

Programma pieejama Spotify Premium servisa abonentiem, un sastādītājs iesaka to klausīties shuffle režīmā.

Klausies šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu