Siguldā atgriezīsies mākslas un mūzikas festivāls «Pagalms»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

16. un 17. jūnijā «Sviestkalnos», Jūdažos, Siguldas novadā pēc pērn ieturētās pauzes ar Siguldas novada domes atbalstu piekto gadu norisināsies mūzikas un mākslas festivāls «Pagalms», informēja festivāla organizētāji. «Pagalms» norisinājies jau četrus gadus ar latviešu un ārzemju mūziķu dalību. Šogad tiks ievērotas tradīcijas - divu dienu garumā tiks piedāvātas dažādas aktivitātes: mūzikas koncerti, kino, mākslas izstādes, keramikas un rokdarbu darbnīcas, sporta aktivitātes.

Informāciju par festivāla programmu, biļešu tirdzniecību, kā arī ikgadējo mūziķu pieteikšanās konkursu paredzēts publicēt sociālajos tīklos jau pavisam drīz.

Festivāls savu identitāti ieguvis 2012. gadā, kad festivāla galvenais organizators Ģirts Kumeliņš un viņa domubiedri savā lauku mājas pagalmā, Turaidā nolēmuši aicināt draugus brīvprātīgi dalīties savā mūzikas daiļradē. Jau otrajā pasākuma norises gadā atsaucība bijusi tik liela, ka jaunieši veikuši atlasi, kā rezultātā tas izvērties par tradīciju - vasarā organizēt divu dienu pasākumu ar pašmāju un ārzemju mūziķu koncertiem.

Līdz šim festivālu pārstāvējušas vairāk kā 40 latviešu un ārzemju grupas. Četru gadu laikā «Pagalmā» uzstājušās tādas grupas kā «Streak and The Reaven» (Somija), «Hajameelsed Kunznikud» (Igaunija), «Inokentijs Mārpls», «Jūdas Graši», «Martas Asinis», DJ Krankenwagen, «Marta Migla», «Hipstokrātija», «Starmetis», Edavārdi u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu