Rīgas Gospelkoris aicina uz labdarības koncertu Torņakalna baznīcā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 26. martā, plkst.19 Rīgas Gospelkoris ielūdz uz pavasara ieskaņas labdarības koncertu, kas norisināsies Torņakalna baznīcā. Koncertam ir īpašs mērķis – tiks vākti ziedojumi rehabilitācijas centra «Mēs esam līdzās» mūzikas terapijas programmas attīstībai. Centrs ikdienas darbā palīdz bērniem ar īpašām vajadzībām attīstīt fiziskās, intelektuālās un sociālās spējas un prasmes, veicinot integrāciju sabiedrībā, bērna un viņa ģimenes sadarbību un pilnvērtīgu līdzdalību aktīvās dzīves norisēs.

Rīgas Gospelkora mākslinieciskā vadītāja Kristīne Prauliņa, runājot par šī labdarības koncerta ideju, atceras: «Es pirmo reizi ar šī centra bērniem satikos pirms pāris gadiem, kad mani uzaicināja šeit piedalīties viņu koncertā. Spilgti atceros, kā mani uz klavierēm pavadīja vietējais pedagogs. Viss bija ļoti jauki un ļoti sirsnīgi, bet tās klavieres bija ļoti atskaņojušās. Ja centrā notiek mūzikas terapija un bērni tiek ārstēti tieši ar skaņas palīdzību, cik ļoti svarīgi, ka tā skaņa ir tīra, patīkama, mierinoša. Te dzīvo bērni, kuri nekad nezinās, ko nozīmē runāt. Nospēlēt skaņu un dzirdēt atbildi – tā viņiem ir komunikācija, kurā viņi gūst prieku.»

Kā stāsta rehabilitācijas centra «Mēs esam līdzās» vadītāja Andra Greitāne: «Centra uzdevums ir palīdzēt bērniem atjaunot savas zudušās spējas jeb arī attīstīt no jauna, ja tādas nav izveidojušās. Mūzika ir ļoti, ļoti nozīmīga valodas attīstībā un arī komunikācijas attīstībā, jo, spēlējot mūzikas instrumentus, arī bērns, kurš nerunā, var veidot komunikāciju; var veidot tādu kā sarunu starp diviem mūzikas instrumentiem. Lai attīstītu spēju runāt, mācīties, saklausīt, rakstīt, ir jāattīsta ļoti labi fonemātiskā dzirde. Un tāpēc nekas nav labāks par mūziku.»

«Mēs visi esam steidzīgi savās domās un darbos ikdienā, bet šī ir iespēja mums sanākt kopā un izdarīt ko labu un vērtīgu!» uz labdarības koncertu aicina Kristīne Prauliņa.

Koncertā kopā ar kori uzstāsies arī gospel instrumentālā grupa, kuras sastāvā muzicēs Andris Kauliņš (taustiņi), Māris Vitkus (taustiņi), Jānis Kalniņš (ģitāra), Reinis Ozoliņš (bass) un Miķelis Vīte (bungas).

Ieeja koncertā par ziedojumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu