Simtiem cilvēku Čikāgā atvadās no Alberta Legzdiņa

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @teikmanis

«Simtiem cilvēku Čikāgas Sv.Pētera baznīcā šodien atvadās no leģendārā grupas «Čikāgas piecīši» līdera Alberta Legzdiņa ar «piecīšu» dziesmām, gaišiem vārdiem un izjustām atmiņām,» savā «Twitter» raksta Latvijas vēstnieks ASV Andris Teikmanis. Viņš publicējis arī vairākas fotogrāfijas no sestdienas izvadīšanas.

Legzdiņš mūžībā devās 18. martā 84 gadu vecumā.

«Čikāgas piecīši» uzskatāmi par senāko muzicējošo latviešu populārās mūzikas grupu, kas dibināta 1961. gada pavasarī, kad 11. martā uz savu pirmo koncertu sapulcējās Modris Avotiņš, Uldis Ievans, Jānis Rinkušs un Legzdiņš. Kopumā šajos gados ansambļa sastāvā darbojušies vairāk nekā 30 mūziķi un dziedātāji.

Grupas repertuārā bija gan pašu sacerētas, gan arī latviskotas populāras amerikāņu popmūzikas dziesmas, turklāt koncertos vienmēr tika iekļauti joki un humoristiski skeči par ikdienu un politikas aktualitātēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu