Pavasara svētkos «Lielajā dzintarā» skanēs Uģa Prauliņa tautas mūzikas cikls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

17. aprīlī pulksten 17 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» etniskās noskaņās izskanēs komponista Uģa Prauliņa tautas mūzikas cikls «Pagānu gadagrāmata». Cikls ir tautas mūzikas un tās mūsdienu atspulga sakausējums – vienota un aizraujoša svīta. Cikls veidots nosacītās 5 daļās - Atkusnis, Pavasaris, Vasara, Rudens un Ziema, kurās vīru kora «Gaudeamus» un solistu atskaņotās dziesmas saistītas ar konkrētu gadalaiku ritumu.

«Tās ir gadalaiku nomaiņas ārpus pilsētas - tur, kur mēs parasti vairs neesam - pie upes, kas tek dienu un nakti, pie jūras, kas dzīvo savu dzīvi neatkarīgi no mums, pļavās, kas zied savvaļā, un mežos, kur slēpjas zvēri. Šīs dziesmas ir domātas pilsētas cilvēka iekšējam «Es» kā vesela gada retrospekcija,» ar koncertuzvedumu iepazīstina tā veidotājs Uģis Prauliņš.

Vīru kora «Gaudeamus» radošajai sadarbībai ar komponistu Uģi Prauliņu ir sena vēsture. Kora 55.jubilejas sezonā savu ceļu pie klausītājiem rada komponista unikālais tautas mūzikas cikls «Pagānu gadagrāmata», kas radīts un ieskaņots jau 1998. gadā, taču savu «dzīvo» atskaņojumu aranžējumā vīru korim, solistēm un instrumentālai grupai pirmo reizi piedzīvoja tikai 2015.gada pavasarī.

Koncertuzvedumā piedalās vīru koris «Gaudeamus», diriģents Ivars Cinkuss un solisti - Asnate Rancāne, Samanta Tīna. Daudzkrāsainu un krāšņu muzikālo pavadījumu veidos etno roka grupa: Uģis Prauliņš (taustiņi, stabules), Andris Sējāns (taustiņi, stabules), Reinis Sējāns (perkusijas), Latvīte Cirse (kokle), Māris Muktupāvels (dūdas, kokles, stabules), Leons Sējāns (elektriskā ģitāra), Ilze Grunte (akustiskā ģitāra), Andris Grunte (bass), Ivars Cinkuss (perkusijas, stabule, balss). Koncertuzveduma režisors - Uģis Brikmanis.

Koncerts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Liepājas domes atbalstu. Biļetes no 7 eiro nopērkamas visās Biļešu paradīzes kasēs, interneta vietnē www.bilesuparadize.lv, kā arī koncertzāles «Lielais dzintars» informācijas centrā. Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, I un II grupas invalīdiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides.

Plašāka informācija par norisēm koncertzālē: www.lielaisdzintars.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu