Ogres kantrimūzikas festivālā mākslinieki no Vācijas, ASV un Lietuvas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ, 30. jūnijā un 1. jūlijā Ogres salā notiks otrais Ogres kantrimūzikas festivāls «Contry Island».

Kā stāsta festivāla rīkotājs Uldis Ozoliņš, pirmā diena – 30. jūnijs, vairāk tiks veltīta tradicionālajam country un rhytm&blues. Latviju šajā dienā pārstāvēs iecienītie kolektīvi «Klaidonis», «JukeBox» un «Sestā jūdze», turklāt šī diena būs īpašs veltījums šopavasar mūžībā aizgājušajam leģendārajam grupas «Čikāgas piecīši» dibinātājam Albertam Legzdiņam (1933 – 2017). «Gan Sestās jūdzes solists Agris Gedrovics, gan Klaidoņa solists Māris Sloka šim vakaram sola sarūpēt īpašu repertuāru,» saka festivāla organizators Ozoliņš. Vēl šajā dienā plānots īpaši dinamisks un atraktīvs igauņu grupas «Chick’n’band» priekšnesums, turklāt grupas līdera – pianista «Great Chicken» – augsto profesionālo sniegumu novērtējuši klausītāji daudzos Eiropas festivālos.

Tāpat Latvijā ir labi pazīstama pirmās dienas galvenā «zvaigzne» – dziedātāja Katja Kaye (Vācija) kura Ogrē uzstāsies kopā ar mūsu grupu «JukeBox» (šī būs jau piektā viņu sadarbības reize un ne tikai Latvijā). Gaidāmā programma būs ļoti daudzpusīga: tiks izpildītas gan savas kompozīcijas, gan daudzas kaverversijas. Īpaši tuvas māksliniecei ir Karlīnas Kārteres (Carlin Carter) un Džona Denvera (John Denver) dziesmas. Ar šo dziedātāju Katja ir bijusi pazīstama līdz pat viņa traģiskajai bojāejai. Māksliniece ilgu laiku pavadījusi ASV, kur mācījusies pie Nešvilas labākajiem vokālajiem pedagogiem; arī savus albumus viņa lielākoties ieskaņojusi Nešvilā. Atgādināsim, ka mūsu klausītājus viņa īpaši aizkustinājusi ar Čikāgas Piecīšu dziesmas «Pazudušais dēls» versijas izpildījumu latviešu valodā, un šī dziesma, protams, 30.jūnija vakarā skanēs arī Ogres salā.

Festivāla otrajā dienā – 1. jūlijā -, kuras devīze ir americana, vairāk skanēs modernais kantri, kantriroks un rhythm&blues. Ar īpašu programmu festivālā piedalīsies lietuviešu dziedātāja Alvita, kura kopā ar Viktoras Timašovas sagatavojusi Hanna&McEuen programmu. Jāatgādina, ka Džeimija Hanna (Jaime Hanna) un Džonotans Makīeins (Jonothan McEuen) ir slavenās grupas Nitty Gritty Dirt Band abu līderu jaunākās atvases. Abi puiši 2006. gadā izdeva savu solo albumu, kas tā arī ir palicis vienīgais, taču to paveica tik lieliski, ka šis kopdarbs ir viens no labākajiem modernā kantri etaloniem vēl šobrīd. «Šeit lieliski varam atpazīt americana stilam raksturīgo manieri, ar ko savulaik dižojās Dvaits Ioakims vai Brūss Springstīns,» norāda Ozoliņš.

Vēl šajā dienā uzstāsies «Creedence Tribute» (Lietuva), ko izveidojis Aleksandrs Belkins. Nosaukums visu pasaka: klausīsimies un dejosim pie Džona Fogertija un Creedence Clearwater Revival dziesmām.

Festivālu noslēgs amerikāņu kantriroka grupa Modern Earl. Šī grupa Latvijas klausītājiem jau ir labi pazīstama, un viņu sniegumu var salīdzināt vienīgi ar Charles Daniels Band vai Lynyrd Skynyrd skanējumu.

Vēl festivāla otrajā dienā paredzēti pasākumi līnijdejotājiem: no rīta mēģinājums, bet pēcpusdienā – mācību stunda.

30.06 – 01.07.2017

30.06.

19.00 Klaidonis

20.00 Sestā jūdze

21.00 Katja Kaye (Vācija) un JukeBox

22.30 Chick’N’Band (Igaunija)

01.07.

11.30 Line Dance mēģinājumi

17.00 Line Dance mācību stunda ar Baibu Bierni

18.00 Hanna & McEuenTribute; Alvita (Lietuva); Jauna diena

19.00 TequilaBand

20.00 Creedence Tribute (Lietuva)

21.00 Latvian Blues Band

22.00 Modern Earl (ASV)

Biļetes uz festivālu «Country Island» «Biļešu Paradīzes» tīklā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu