Pirms Imany visā Baltijā uzstāsies «The Ludvig»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Hitu «Don’t Be So Shy» (nr. 1 vienpadsmit Eiropas valstīs!) un «You Will Never Know» autores, franču soulmūzikas dziedātājas Imani (Imany) menedžments informē, ka strauju popularitāti gūstošais latviešu dziedātājs The Ludvig apstiprināts iesildītāja statusā visā Baltijas koncertturnejā.

Tā sevī ietvers koncertus 27. aprīlī Viļņā, 29. aprīlī Rīgā un 30. aprīlī Tallinā. Šāda atzinība ir jaunā latviešu talanta jau starptautisks novērtējums un attiecīgi pirmās publiskās uzstāšanās tik lielai auditorijai.

Tikai 16 gadu veco Jēkabu Ludvigu Kalmani vai The Ludvig plašāka publika iepazina «Supernova» atlasē, kur viņa vecumam neraksturīgi nobriedušais balss tembrs un galvenais nopietnā attieksme kļuva par īstu sensāciju. Ar paša sacerēto «I’m In Love With You» The Ludvig ierindojās 2. vietā aiz «Triānas parks», kas šogad pārstāvēs Latviju Eirovīzijā. Zīmīgi, ka jaunā talanta dēļ žūrija pat nolēma pazemināt vecuma cenzu, kas līdz šim noteica 18 gadu ierobežojumu.

Latviešu estrādes maestro Raimonds Pauls ļoti atzinīgi izteicies par puiša spējām, bet vienlaikus uzsvēris neatlaidības nepieciešamību: «Ja tev patīk mūzika, tad dari to. Ja tu apzinies, ka būs grūti izsisties, un vēl joprojām gribi, tad dari to.»

Jēkabs piedzimis Talsu novada Dižstendē un aug 4 bērnu ģimenē. Mūzikas pamatus ieguvis Talsos, 6 gadus apgūstot trombona spēli. Patlaban mācās RD Kora skolas programmā «Mūzikla dziedātājs». Izrādās, ka The Ludvig sacer melodijas un vārdus jau no 11 gadu vecuma. Viņš uzsver, cik daudz personisku izjūtu tiek ielikts katrā kompozīcijā: «Mana mūzika ir ļoti personīga, un ir svarīgi, lai dziesmu vārdi, kurus rakstu, kaut ko pasaka. Melodijas galvā man ir vienmēr, taču ar vārdiem ir grūtāk – lai gan tie atnāk dabiski, to skanējumam pieeju ar atbildību.»

Par iedvesmojošiem piemēriem The Ludvig min britus Edu Šīranu un The Weeknd: «Mani ļoti iespaido Šīrana māka rakstīt tik izteiksmīgus dziesmu vārdus – teksti ir tik patiesi un saprotami. Uzreiz jūtams, ka viņš dziesmas raksta citiem, nevis sev. Arī izpildītājs The Weeknd ir viens no maniem lielākajiem favorītiem, jo viņa mūzikai un balsij piemīt īpašs stāsts.»

Atgādinām, ka Imani 29. aprīlī pirmo reizi uzstāsies Latvijā, Rīgas koncertzālē «Palladium».

Pēdējās biļetes vēl nopērkamas «Biļešu serviss» tīklā un internetā.

www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu