Plāno, ka Vaikules festivālu vēros 100 miljoni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

25. aprīļa pēcpusdienā golfa klubā «Viesturi» festivāla «Laima Rendez Vous Jūrmala» idejas autore un saimniece Laima Vaikule satikās ar festivāla organizatoriem, atbalstītājiem un mūziķiem, lai plašāk iepazīstinātu ar šīs vasaras festivāla programmu un gaidāmajiem pārsteigumiem.

Estrādes dīva Laima Vaikule visus klātesošos sveica pozitīvā noskaņojumā – tāpat, kā tiek aizvadīts viss festivāls: «Atmosfēra zālē koncertos un aizkulisēs ir ļoti jauka, draudzīga, mēs visi esam savējie un mums nav konkurences. Mūsu festivāls pastāv arī tādēļ, lai jaunos dziedātājus varētu parādīt visai pasaulei, savukārt jau leģendārie un atpazīstamie mākslinieki sniedz vēl papildu vērtību pašam festivālam – neviens nav jāpierunā, viņi visi brauc labprāt.»

Laima Vaikule un Jānis Stībelis
Laima Vaikule un Jānis Stībelis Foto: TVNET

Festivāla un konferences viesi bija arī grupa «DaGamba», kurus Vaikule atzina par ļoti talantīgiem mūziķiem un patīkamiem skatuves kolēģiem, ar kuriem ieplānots uzstāties kopā festivāla atklāšanas vakarā 20. jūlijā, kad koncertu kuplinās Liepājas simfoniskais orķestris, bet nākamajā dienā «DaGamba» un Vaikule iecerējuši izveidot īpašu priekšnesumu kopā ar Metropolitēna dīvu Hiblu Gerzmavu.

Vēl nedzirdētā aranžijā, kombinācijā ar Karla Orfa kantātes «Carmina Burana» motīvu, skanēja Vaikules un «DaGamba» izpildītā dziesma «Par pēdējo lapu», kas visus klātesošos pārsteidza ar enerģiju un oriģinalitāti.

Festivāla «Laima Rendez Vous Jūrmala» orgkomitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans vēstīja par aizvien vērienīgākiem plāniem: «Šā gada festivāls plānots vēl grandiozāks, lai to ieraudzītu ne tikai klātesošie 2000 skatītāju, bet arī vēl lielāka auditorija visā pasaulē. Koncerti tiks translēti ASV, Vācijā, Izraēlā, Kazahstānā, Ukrainā, Azerbaidžānā, Gruzijā, Krievijā un, protams, Baltijas valstīs.

Pirmo reizi notiks arī translācija internetā, kopskaitā pārsniedzot 100 miljonu skatītāju auditoriju.»

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe izteica prieku, ka Jūrmalai un Latvijai ir šāda zvaigzne kā Laima Vaikule: «Jūrmala ir skaistākā pilsēta Latvijā, kura ir pelnījusi šādu festivālu. Esam priecīgi, ka Laima te dzīvo, ka viņa šeit rīko savu festivālu. Neaprakstāma sajūta būt sastāvdaļai no festivāla, kurā Laima rada burvīgu atmosfēru. Festivāls ir satikšanās vieta, kur mūzika pārvar jebkuras barjeras.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu