Pašmāju elektroniķis Martinez Gonzalez laiž klajā trešo solo albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Projekta «Kuba» taustiņinstrumentālists un elektroniskās mūzikas meistars Mārtiņš Strautnieks, plašāk pazīstams kā Martinez Gonzalez, laidis klajā savu trešo solo albumu «Plume».

«Plume ir astoņu skaņdarbu albums, kas sintezēts dažu mēnešu laikā un savā ziņā ir skaņu celiņš neeksistējošai datorspēlei,» TVNET skaidro Mārtiņš, kurš jau vairākus gadus mitinās Lielbritānijā.

«Plume angļu valodā var apzīmēt ne tikai putnu spalvu rotājumu, bet arī toksisku dūmu mākoni, tāpēc šā albuma konceptuālā ideja ir divējāda,
kā krāsains rotājums, kas pievērš uzmanību un savaldzina, taču vienaikus ir bīstami toksisks.»

Martinez Gonzalez ir pazīstams taustiņinstrumentālists, kurš spēlējis tādās grupās kā Lolitas Brīnumputns, T-Plox, Sirke un Kuba. Kopš 90. gadu beigām Mārtiņš darbojas arī elektroniskās mūzikas lauciņā, regulāri spēlējot savu mūziku dažādos pasākumos, kā arī rakstot muzikālo pavadījumu dažādiem raidījumiem, izrādēm un mākslas projektiem. Viņa mūzika ir iekļauta vairākās Latvijā izdotās izlasēs, bet albums «Dakstiņš» ir iznācis Krievijas mūzikas izdevniecības Lagunamuch paspārnē. Mārtiņa mūziku nevar īsti klasificēt kā piederīgu kādam konkrētam žanram, jo viņš brīvi improvizē ar visdažādākajiem elementiem, radot harmonisku un unikālu skanējumu, ko autors pats mēdz dēvēt par elektronisku blūzu.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu