Liepājā notiks tautas mūzikas svētki «Līvas upe»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

20. un 21. maijā liepājnieki un pilsētas viesi aicināti uz tautas mūzikas svētkiem «Līvas upe», kas notiks uz divām skatuvēm Liepājas promenādē vērienīgā tradicionālās kultūras notikuma «Līvas ciema svētki» ietvaros. Apmeklētājus priecēs sabiedrībā plaši pazīstamas tautas mūzikas un folkroka grupas, mūziķu apvienības, folkloras kopas un kapelas, informē Inese Sērdiene, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja.

20. maijā no pulksten 11.00 līdz 18.30 uz Liepājas Promenādes lielās skatuves klausītājiem būs iespēja dzirdēt grupu «Jauno Jāņu Orķestris», bungu un dūdu mūzikas grupu «Auļi», grupu «Skyforger», folkloras kopu «Laiksne», Rīgas Skolēnu pils folkloras kopu «Kokle», kā arī muzikālo apvienību «ImantaDimanta un draugi» no Rīgas. Savukārt uz Liepājas Meistaru ielas skatuves muzicēs mūziķe, stabulniece un dziesminiece Elīna Līce (Jūrmala), kapela «Dziga» (Rēzekne), Kultūras un tautas mākslas centra «Ritums» folkloras kopas «Grodi» (Rīga) un «Delve» (Vidrižu pagasts), Durbes pilsētas kultūras nama tautas mūzikas ansamblis «Neparasts gadījums», kā arī vietējie mākslinieki - Liepājas Bērnu un jaunatnes centra folkloras kopa «Ķocis» un vokālais ansamblis «Mirgo», kā arī kapela «Skani» un tautas mākslas kopa «Ziņģīte».

Jauno Jāņu orķestris
Jauno Jāņu orķestris Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 21. maijā, kad svētki noritēs no pulksten 11.00 līdz 15.00, uz abām «Līvas upes» skatuvēm muzicēs un klausītājus mūzikas ritmiem pievienoties aicinās perkusiju meistars Nils Īle ar pasaules mūzikas un etnoperkusiju grupu «Kanisaifa», etno kompānija «Zeidi» un deju kopa «Upe», tautas mūzikas grupa «Teikas muzikanti», muzikālā apvienība «Gan’ Gan’» (visi iepriekš minētie - viesi no Rīgas), kā arī Saldus novada Nīgrandes pagasta kapela «Spēlmaņi» un Durbes novada Lieģu kultūras nama lauku kapela «Luste».

Šogad godā ceļot senos instrumentus - dūdas, bungas un stabules - Liepājā gaidāmi skanīgi tautas mūzikas svētki. Līvas upe šogad plūdīs krāšņi, laika ratu mūzikā griežot no senatnes līdz mūsdienām - mūziķu apvienību koncertprogrammās dzirdēsim gan tradicionālus, gan arī tautas mūzikas iedvesmotus skaņdarbus, tos izspēlējot uz tādiem instrumentiem kā stabule, blokflauta, īru flauta, klarnete, dūdas, vargāns, cītara, mandolīna, ukulele, ģīga, vijole, ģitāra, akordeons, kokles, celma bungas, bubins, kahons, džambas, kalimbas, didžeridū, balafons un citi.

«Līvas ciema svētkos» apmeklētājiem tiek piedāvāta plaša kultūras programma, ar kuru iepazīties iespējams gan sociālajos tīklos #LivasCiems #LiepajasKC, gan mājas lapas www.liepajaskc.lv sadaļā «Līvas ciema svētki». Ikviens atradīs ko interesantu dažādās svētku norisēs - mūzikā, tautas dejā, Līvas tirgū, Liepājas Meistaru ielā, meistardarbnīcās, Maizes mājā, Spēļu sētā un dažādās radošās aktivitātēs.

«Līvas ciema svētkus» piedāvā Liepājas pilsētas pašvaldība, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs. Svētkos ieeja ir bez maksas, tie pieejami ikvienam interesentam.

www.facebook.com/livasciems

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu