Jauns vārds mūzikā: Elektroniķis «Fishen» laiž klajā debijas EP

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kārlis Volkovskis

15. maijā digitāli klajā laists mākslinieka «Fishen» (īstajā vārdā Artūrs Šēnfelds) elektroniskās mūzikas albums «923», kurā iekļautas piecas kompozīcijas. Albums ir pieejams bezmaksas lejupielādēi interneta platformā «Soundcloud».

Kā izsakās pats «Fishen» albumā tiek apspēlēta viņa pagātne.

«Albums ir ļoti personīgs un tajā atspoguļoju dažādas atmiņas, emociju kulminācijas un kādu konkrētu brīžu manifestācijas. Katra dziesma skan tā, kā es jutos tajā brīdi, ko dziesma atspoguļo,» par albumā ietvertajām kompozīcijām saka pats mākslinieks.

Trīs no kompozīcijām ieturētas strauji popularitātē augošajā future bass stilā ar dažādu citu elektroniskās mūzikas žanru iezīmēm, bet pārējās divas ir mikslis starp downtempo un chill. Albumu pilnībā producējis un miksējis pats mākslinieks.

«Albuma izveide man aizņēma aptuveni sešus mēnešus, jo sākumā bija doma, ka divās kompozīcijās būs lirikas, bet beigās šī ideja izgāzās, tādēļ kompozīcijas nācās pārveidot un meklēt kādas alternatīvas. Tas rezultējās ar vokāliem čopiem, kurus piekopju jau kādu laiku un kas ir raksturīga producēšanas tehnika manā mūzikā.»

«Fishen» elektronisko mūziku veido jau kopš 2012. gada un cenšas nepieturēties pie viena žanra: «Man patīk dažādība, es veidoju visu - sākot no minimālisma, beidzot ar drum and bass».

Tuvākajā nākotnē mākslinieks plāno kādai no kompozīcijām izveidot videoklipu, kā arī rūpīgi strādā jau pie nākamā albuma. «Jau aktīvi tiek strādāts pie nākošā albūma, kurš gan būs krasi atsķirīgs no debijas albuma gan žanra, gan skanējuma ziņā. Stāsti šoreiz būs nevis par mani, bet par kādu konkrētu fizikālu īpašību un tās analogiem.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu