Aizkulises: Metālopera «Kurbads. Ķēves dēls» jau šajā nedēļas nogalē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu tautas mītisko varoni Kurbadu jau šajā nedēļas nogalē, 3. jūnijā, vienīgajā izrādē - multimediālā metāloperā iedzīvinās folkmetāla grupa «Skyforger», dejotāji, aktieri un kaskadieri. TVNET video komanda devās uz komandas kopmēģinājumu, lai uzzinātu, kā top pirmā šāda mēroga latviešu pasakas par Kurbadu interpretācija. Skaties video!

Izrāde vienīgo reizi būs redzama 3. jūnijā Limbažu Lielezera amfiteātrī. Grandiozie specefekti un īpaši kvalitatīva skaņas aprīkojuma sistēma palīdzēs izcelt spēcīgo muzikālo Skyforger vēstījumu un ļaus baudīt metāloperu, radot telpiskas skaņas vīzijas.

«Izvēle par Kurbadu mums virmoja gaisā ļoti sen. Šajā stāstā jutām senatnes dvesmu. Mēs esam ļoti priecīgi un pagodināti, ka mums ir tāda iespēja piedalīties tik milzīgā projektā. Kad veidojām šo albumu,

nevarējām iedomāties, ka tas varētu rezultēties tik grandiozi,»

tā grupas «Skyforger» basģitārists Edgars Grabovskis.

«Latviešu folklorā varam saskatīt, ka koks mūsu senčiem ir galvenais totēms – vīri kā ozoli un sievas kā liepas. Koks bija tuvs un klātesošs it visos cilvēka dzīves galvenajos notikumos. Pasaka par Kurbadu ir iniciācijas pasaka - no piedzimšanas līdz nomiršanai un atdzimšanai jaunā formā, citā pakāpē. Šī iniciācijas pasaka iedod mums atslēgas un gudrības cilvēka mūža nodzīvošanai, kā arī parāda mūžīgos kosmiskos procesus, kuru sastāvdaļa vienmēr esam bijuši un būsim,» stāsta izrādes režisore Inga Tropa.

«Gatavojoties Latvijas simtgadei, vēlējāmies izcelt mūsu kultūras mantojumu

- grupas «Skyforger» mūzika stāstam iedod nepieciešamo jaudu, savukārt radošajā komandā apvienojušies Latvijas jaunās paaudzes labākie mākslinieki. Domājot par to, lai 3.jūnija vakars būtu piepildīts, esam gandarīti, ka metāloperu iesildīs grupa «Obscurus Orbis», kuras priekšnesums neatstās skatītājus vienaldzīgus,» akcentē pasākuma producente Marta Kontiņa.

Mūzika – grupa «Skyforger», Kurbads - Ģirts Bisenieks, teicēja - Zane Jančevska, režisore - Inga Tropa, scenogrāfs - Uģis Bērziņš, horeogrāfi - Guntis Spridzāns, Liene Stepena, Liene Grava, kostīmu mākslinieks - Kristians Aglonietis, iesildītāji «Obscurus Orbis».

Biļešu cena ir 15 EUR, biļetes pieejamas Biļešu Servisa kasēs.

Metāloperas «Kurbads. Ķēves dēls» producents ir SIA «Story Hub» un SIA «Gig Service». Atbalsta Limbažu novada pašvaldība, Valsts Kultūrkapitāla fonds. Ģenerālsponsors automašīnu transporta un loģistikas kompānija «Kurbads». Atbalsta Rožmalas, Limbažu ceļi, EKLA, Vit Būve, Timber International, Latvijas Kultūras akadēmija, deju studija «Ritms», Aldaris. Informatīvie atbalstītāji Radio SWH Rock, TVNET, draugiem.lv, kaskurkad.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu